Πιο περιζήτητος κι από τον Μπραντ Πιτ!

Πιο περιζήτητος κι από τον Μπραντ Πιτ!

Επειτα από θεαματικά γυρίσματα στη Νέα Ζηλανδία, που διήρκεσαν πάνω από ενάμιση χρόνο και κατά τη διάρκεια των οποίων οι ηθοποιοί μετακόμισαν στο Ουέλινγκτον με τις οικογένειές τους, έφτασε η ώρα της ευρωπαϊκής πρεμιέρας στο Λονδίνο, με τους πρωταγωνιστές να έρχονται πλέον αντιμέτωποι με το κοινό, τον Τύπο και μια φρενίτιδα δημοσιότητας ανάλογη με εκείνη του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών».

Πιο περιζήτητος κι από τον Μπραντ Πιτ!
Επειτα από θεαματικά γυρίσματα στη Νέα Ζηλανδία, που διήρκεσαν πάνω από ενάμιση χρόνο και κατά τη διάρκεια των οποίων οι ηθοποιοί μετακόμισαν στο Ουέλινγκτον με τις οικογένειές τους, έφτασε η ώρα της ευρωπαϊκής πρεμιέρας στο Λονδίνο, με τους πρωταγωνιστές να έρχονται πλέον αντιμέτωποι με το κοινό, τον Τύπο και μια φρενίτιδα δημοσιότητας ανάλογη με εκείνη του «Αρχοντα των δαχτυλιδιών».

Ο Πίτερ Τζάκσον έκανε για μία ακόμη φορά το θαύμα του, σπρώχνοντας την τεχνολογία real 3D βήματα μπροστά προκειμένου να μαγέψει και να καθηλώσει το νεανικό κοινό στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο 40χρονος Μάρτιν Φρίμαν, που υποδύεται το πρωταγωνιστικό Χόμπιτ, Μπίλμπο Μπάγκινς, είναι κάτι παραπάνω από ένας καλός υπηρέτης της υποκριτικής τέχνης. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά καλλιεργημένο Βρετανό ηθοποιό με πλούσια εμπειρία και τεράστιο κωμικό ταλέντο. Ο ίδιος δεν είναι αγχωμένος, αν και γνώριζε από την αρχή ότι θα υπάρξει παγκόσμια μανία με την κινηματογραφική μεταφορά του παραμυθιού του Τόλκιν: «Δεν νιώθω ιδιαίτερο στρες. Είναι το ταξίδι του Μπίλμπο, αλλά δεν το έγραψα εγώ, ούτε το σκηνοθέτησα.

Κλείσιμο
Η ταινία δεν είναι δική μου, είναι το έπος φαντασίας του μοναδικού Πίτερ Τζάκσον». Σε αντίθεση με αρκετούς κινηματογραφικούς αστέρες, ο Μάρτιν Φρίμαν βλέπει τις ταινίες όπως ακριβώς και ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης, δηλαδή ως μια συλλογική δουλειά όπου η ατομικότητα δεν έχει τον παραμικρό λόγο ύπαρξης. O Φρίμαν έγινε γνωστός μέσα από αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές στη Βρετανία, ενώ έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του στην ταινία του Σάσα Μπάρον Κοέν «Ali G», ενώ συμμετείχε και στο «Love Actually» πλάι στον Κόλιν Φερθ, τον Λίαμ Νίσον, την Κίρα Νάιτλι και πολλούς άλλους. Γρήγορα, όμως, καθιερώθηκε ως κωμικός στη συνείδηση του κοινού χάρη στη συμμετοχή του στο «The Office», μια σειρά για τη ζωή των υπαλλήλων σε ένα γραφείο γραμμένη με ευφυές χιούμορ από τον Ρίκι Τζέρβες.

Η μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία ήρθε, όμως, το 2010 με τον ρόλο του Δρ. Γουάτσον, του πιστού βοηθού του Σέρλοκ Χολμς, στη σύγχρονη τηλεοπτική μεταφορά των ιστοριών του γνωστού ντετέκτιβ. Η ερμηνεία του στη σειρά τού χάρισε μάλιστα ένα βραβείο BAFTA για β’ ανδρικό ρόλο. Ο 41χρονος Βρετανός, όμως, δεν φαίνεται να συγκινείται από τη δημοσιότητα. Οπως έχει δηλώσει, «δεν με ενδιαφέρει να χτίσω μια καριέρα χάρη στην αναγνωρισιμότητα. Οταν πηγαίνω σε ένα πάρτι της showbiz θεωρώ ότι χάνω τέσσερις ώρες από τη ζωή μου». Σήμερα, που ο χρόνος για εκείνον είναι πιο πολύτιμος από ποτέ, μίλησε στο «ΘΕΜΑ people» για τη συναρπαστική εμπειρία των γυρισμάτων του «Χόμπιτ», τα προσθετικά αφτιά και πέλματα που φορούσε για περισσοτέρους από 15 μήνες αλλά και για το πώς εξασφάλισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πιο αναμενόμενη ταινία της χρονιάς.



- Πόσο χρόνο σάς έπαιρνε καθημερινά η μεταμόρφωση σε νάνο; Οχι πολύ (γέλια) και σίγουρα περισσότερο από μισή ώρα. Στην αρχή έπαιρνε λίγο περισσότερο, αλλά μετά το συνήθισα. Η δυσκολία ήταν να μάθω να περπατάω σαν νάνος με τα τεράστια προσθετικά πέλματα. Δεν είμαι πολύ ψηλός, οπότε δεν δυσκολεύτηκα υπερβολικά. Ολόκληρη η διαδικασία των γυρισμάτων ήταν μια απίθανη εξωπραγματική εμπειρία. Υπήρχαν σκηνές μαχών με φλόγες στα ύψη, που ήταν 100% πραγματικές, ενώ το τελικό κινηματογραφικό αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμα 3D έργο. Ο θεατής ζει περισσότερο από ποτέ το αναπάντεχο ταξίδι στη Μέση Γη, αφού δεν το παρακολουθεί απλώς: η τεχνολογία του νέου format 48 frames per second, που χρησιμοποίησε ο Τζάκσον για πρώτη φορά, σε βάζει πραγματικά μέσα στο στόρι κάνοντάς σε να αισθάνεσαι ότι παίζεις σε αυτό.

- Στον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών» είδαμε το καστ να είναι πολύ δεμένο, κάτι που εισέπραξε και το κοινό. Συνέβη κάτι ανάλογο με το «Χόμπιτ»;  Φυσικά, εννοείται! Περάσαμε πάνω από έναν χρόνο μαζί, τουλάχιστον 16 ώρες την ημέρα. Ο Πίτερ Τζάκσον έχει μια συγκεκριμένη αντίληψη για τους ηθοποιούς: δεν θέλει να συνεργάζεται με ντίβες αλλά με επαγγελματίες που λατρεύουν την τέχνη τους. Στα γυρίσματα κανείς δεν είναι απόμακρος ή σταρ. Το ζητούμενο είναι το πώς θα αποτυπωθεί καλύτερα στη μεγάλη οθόνη το στόρι. Επικρατεί συνεπώς μια απόλυτα αρμονική συνεργασία. Ξέρεις, ο Τζάκσον είναι στη Νέα Ζηλανδία κάτι σαν εθνικός ήρωας. Ο πρωθυπουργός ήθελε μάλιστα να μετονομάσει το εθνικό αεροδρόμιο του Ουέλινγκτον σε «Πίτερ Τζάκσον». Ο Πίτερ, όμως, αρνήθηκε. Είναι πολύ κουλ και ταπεινός αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ένας τεράστιος σκηνοθέτης!

- Κυνηγήσατε τον ρόλο του Χόμπιτ ή σας βρήκε αυτός; Με βρήκε αυτός! Δεν κυνηγάω ποτέ, αλλά επίσης δεν διώχνω ποτέ κάτι προτού το δοκιμάσω. Εκανα δοκιμαστικό γι’ αυτόν τον ρόλο και σίγουρα βοήθησε πολύ η επιτυχία στο «Σέρλοκ Χολμς», το σίριαλ όπου πρωταγωνιστώ και είναι αρκετά δημοφιλές όχι μόνο στη Βρετανία αλλά και στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Αυτό που λατρεύω στο «Χόμπιτ» είναι, πέρα από το θάρρος και τη γενναιότητα των ηρώων, η κωμική πλευρά τους. Αντίθετα με τον «Αρχοντα», στο «Χόμπιτ» έχουμε πολλές αστείες ατάκες, κουβέντες που θα μπορούσαν να γίνουν ανέκδοτα από τους φαν και, φυσικά, καταιγιστική δράση και επικίνδυνες σκηνές, πολλές από τις οποίες ολοκλήρωσα ο ίδιος ξεπερνώντας, όπως και το Χόμπιτ, τη δειλία και τους φόβους μου.




- Υπάρχει κάποιο μήνυμα που βγαίνει από την ταινία και μπορεί να το μεταφέρει κανείς στον τόπο του; Βέβαια. Για την Ελλάδα και το ελληνικό κοινό, για παράδειγμα, η ταινία εκπέμπει χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία, στοιχεία που αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός τα έχει ανάγκη. Επίσης υπάρχει έντονο το στοιχείο της γενναιότητας από ανθρώπους που δεν τους πιάνει το μάτι σου: δεκαπέντε νανάκια τα βάζουν με δράκους, τέρατα και με το ίδιο το Κακό και βγαίνουν νικητές. Η καλοσύνη και το δίκαιο θριαμβεύουν. Υπάρχει πιο θετικό μήνυμα από αυτό; Ας είμαστε αισιόδοξοι, θα κυριαρχήσει το καλό! Πάντα συμβαίνει. Είμαι οπαδός αυτής της θεωρίας.

- Τα παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν πάθει εμμονή με το πρόσωπό σας, είστε το διάσημο Χόμπιτ. Πώς αισθάνεστε με αυτό; Χαρούμενος. Προσπαθώ να μη σκέφτομαι λέξεις όπως «μανία» και «εμμονή» γιατί τρομάζω. Βρίσκομαι σε μια νέα πραγματικότητα, η ζωή μου δεν θα είναι ποτέ όπως πριν κι αυτό δεν αλλάζει. Ωστόσο, δεν θέλω να βάλω τη δημοσιότητα μέσα στη ζωή μου, δεν μου ταιριάζει. Σε λίγο θα αποσυρθώ για γυρίσματα και πάλι στη Νέα Ζηλανδία, οπότε δεν θα πολυασχολούμαι με το τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο! Ελπίζω τα νέα στο επόμενο λανσάρισμα του «Χόμπιτ» να είναι καλύτερα για όλο τον κόσμο και ειδικά για την Ελλάδα, που είναι τόσο όμορφη και ευλογημένη χώρα.

- Στον βρετανικό Τύπο γράφουν ότι αυτή τη στιγμή είστε πιο περιζήτητος σταρ από τον Μπραντ Πιτ. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό; Η σύγκριση είναι αστεία (γέλια)… Δεν έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου μια γυναίκα σαν την Αντζελίνα Τζολί!



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης