Σφαιρόπουλος: «Και πέντε να μείνουμε, θέλουμε να κερδίζουμε»

Σφαιρόπουλος: «Και πέντε να μείνουμε, θέλουμε να κερδίζουμε»

Ο Έλληνας τεχνικός  μίλησε για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με στην Μάλαγα, δε χρησιμοποίησε τις απουσίες ως δικαιολογία και τόνισε πως δεν υπάρχει βιασύνη για αντικατάσταση του Κιμ Τιλί

Σφαιρόπουλος: «Και πέντε να μείνουμε, θέλουμε να κερδίζουμε»
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Ουνικάχα Μάλαγα στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Euroleague και ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» παρέθεσε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για την ισπανική ομάδα, για την κατάσταση των τραυματιών του Ολυμπιακού, τον αντικαταστάτη του Κιμ Τιλί και για το περιθώριο βελτίωσης του Βασίλη Τολιόπουλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για την Ουνικάχα Μάλαγα: Παίζουμε ουσιαστικά το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι. Τυπικά το δεύτερο. Η πρώτη αγωνιστική λόγω της τιμωρίας μας έγινε στο Ηράκλειο, σε μία έδρα που μας βοήθησε πολύ. Ευελπιστούμε τώρα που θα γυρίσουμε στην φυσική μας έδρα να έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου μας. Η Μάλαγα είναι μία επιθετική και στην άμυνα και στην επίθεση. Διαθέτει μεγάλο ρόστερ, μοιράζεται ο χρόνος συμμετοχής κι έχει βάθος στο rotation που τους δίνει φρεσκάδα μέσα στο ματς. Υπάρχουν παίκτες πρωταγωνιστές, αλλά πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε σαν ομάδα. Επικίνδυνη ομάδα η Μάλαγα και αξιόλογη. Πρέπει να την προσέξουμε. Πρέπει να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Αμυντικά οφείλουμε να εξουδετερώσουμε και να χάλάσουμε το παιχνίδι τους. Επιθετικά θελουμε να χτυπήσουμε στις αδυναμίες τους.

Κλείσιμο
Για τους πολλούς τραυματισμούς στον Ολυμπιακό: Το θέμα με τους τραυματισμούς το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Ξέρετε την θέση μου. Δεν θα σταθώ ποτέ σε τραυματισμούς όσοι και αν είναι. Ακόμη και με 5 παίκτες να μείνουμε, θα πρέπει να ματώσουν για 40 λεπτά. Έτσι είναι ο χαρακτήρας της ομάδας. Να παίζουμε με κενές εξέδρες λόγω τιμωρίας, να παίζουμε με κόντρα διαιτησίες. Αυτή είναι η μοίρα του Ολυμπιακού. Να ματώνουν οι παίκτες μέσα στο παρκέ. Να βουτάνε για κάθε μπάλα, όσοι και αν μείνουμε. Είναι λάθος να μεμψιμοιρούμε για τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματισμοί είναι από χτυπήματα, δεν είναι ότι γίνεται ή κάνουμε κάτι λάθος στην προπόνηση. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας. Βλέπετε πως αλλάζω και θέσεις στους παίκτες για να τα βγάλουμε πέρα. Ούτε κλαίγομαι ούτε βρίσκω δικαιολογίες στους τραυματισμούς. Και έτσι θα προχωρήσω μέσα στο τέλος.

Για το ποιοι παίκτες δε θα αγωνιστούν: Σίγουρα δεν θα παίξει ο Σπανούλης και ο Τιλί. Ο Στρέλνιεκς δεν θα προπονηθεί ούτε σήμερα. Θα δούμε αύριο το πρωί στο χαλάρωμα. Παπανικολάου και Μάντζαρης έκαναν προπόνηση χωρίς επαφές, θα δούμε αν θα προπονηθούν. Θα δούμε και με εκείνους την τελευταία στιγμή.

Για το σενάριο αντικατάστασης του Κιμ Τιλί: Το συζητήσαμε, δεν βιαζόμαστε. Δεν είναι επίκαιρο. Δεν θέλω να μιλάω για τέτοια θέματα όταν έχουμε αγώνα. Δε βιαζόμαστε. Κοιτάζουμε την αγορά χωρίς βιασύνη. Θέλουμε να περιμένουμε λίγο. Έχω μιλήσει με την διοίκηση, κοιτάμε, δεν βιαζόμαστε. Σίγουρα είναι μεγάλη η σεζόν και όσο περισσότερους παίκτες έχεις, τόσο καλύτερο είναι. Έχω πει πως αν πάρουμε παίκτη θα είναι ποιοτικός, δεν θα πάρουμε απλά για να πάρουμε.

Για την αδυναμία προπόνησης λόγω των απουσιών: Σίγουρα οι απουσίες σε δυσκολεύουν. Για εμένα είναι σημαντικό πως οι παίκτες που έχουμε κινούνται βάσει τη φιλοσοφία μας. Είτε έχουμε κάνει καλές προπονήσεις, είτε όχι, πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει. Ο τρόπος δουλειάς μας είναι καλός και πιστεύουμε πως θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι.

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Ουνικάχα: Η Μάλαγα παίζει πιεστικές άμυνες και πηγαίνει στις επαφές. Σε κάνει να βγεις εκτός ρυθμού. Αυτό έκαναν και με την Φενέρμπαχτσε. Πρέπει να είμαστε εξίσου δυνατοί, για να αντιτάξουμε σκληράδα και ανταγωνιστικότητα.

Για την αγωνιστική εικόνα του Τολιόπουλου: Ο Τολιόπουλος πάει καλά. Θα πάρει και άλλες ευκαιρίες. Δουλεύουμε έναν παίκτη για να είναι έτοιμος. Δούλεψε το κορμί του, το ταλέντο το είχε και το έχει. Είναι έτοιμος να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Πρέπει να παραμείνει όμως ταπεινός και σεμνός. Δεν τα κάνει όλα τα τέλεια. Μπορεί να παίξει και καλύτερα. Είναι ένας παίκτης που τον είχα από μικρό, αφού ό ταν ήταν στους Παίδες του Πανιωνίου τον είχα ανεβάσει στην πρώτη ομάδα. Πρέπει το μυαλό του να μείνει στο κεφάλι του μέσα, αλλιώς θα αργήσετε να τον ξαναδείτε.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης