Ολυμπιακός: Ο Τάκης Λεμονής είναι ο διάδοχος του Χάσι

Ολυμπιακός: Ο Τάκης Λεμονής είναι ο διάδοχος του Χάσι

Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος και πέρσι είχε κληθεί να βοηθήσει τους ερυθρόλευκους, παίρνει την σκυτάλη από τον Χάσι στον οποίο είχε… παραδώσει την ομάδα - Βοηθός του θα είναι ο επίσης πρώην ερυθρόλευκος Χρήστος Κόντης

Ολυμπιακός: Ο Τάκης Λεμονής είναι ο διάδοχος του Χάσι
Ο Μπέσνικ Χάσι έφυγε, ο Τάκης Λεμονής επέστρεψε! Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος πέρσι κλήθηκε να σώσει την κατάκτηση του τίτλου, αναλαμβάνοντας την ομάδα αντί του Πάολο Μπέντο (τυπικά διαδέχθηκε τον Βασίλη Βούζα που είχε αναλάβει προσωρινά), θα αντικαταστήσει τον… αντικαταστάτη του που άντεξε 109 μέρες στον ερυθρόλευκο πάγκο.

Αναλυτικά η λιτή ανακοίνωση των ερυθρόλευκων:
"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Τάκη Λεμονή".

Η ιστορία επαναλαμβάνεται
Στις 6 Μαρτίου ο Πάουλο Μπέντο αποχώρησε από τον Ολυμπιακό και μετά από 17 ημέρες με τον Βασίλη Βούζα στον πάγκο (που συνδυάστηκαν με τον αποκλεισμό από την Μπεσίκτας στο Europa League και την ήττα στη Λεωφόρο στο ντέρμπι αιωνίων) ο Βαγγέλης Μαρινάκης φώναξε τον «καλό ερυθρόλευκο στρατιώτη» Τάκη Λεμονή για να σώσει τη χρονιά που κινδύνευε να χαθεί…

Κλείσιμο
Αν και στο Κύπελλο δεν μπόρεσε να φτάσει στον τελικό (κι εκείνος ο αποκλεισμός από την ΑΕΚ ίσως να του κόστισε και την ανανέωση της θητείας του), ο Έλληνας τεχνικός οδήγησε τον Ολυμπιακό στον τίτλο, όπως ακριβώς είχε κάνει και τις δύο προηγούμενες φορές που τον είχε καλέσει ο Σωκρ΄της Κόκκαλης. Το 2000 (όταν έφυγε ο Μαντζουράκης) και το 2006 (όταν απομακρύνθηκε ο Σόλιντ).

Ο Λεμονής λοιπόν έχει 100% όσες φορές κλήθηκε να παίξει το ρόλο του… πυροσβέστη (έχει κατακτήσει κι άλλα δύο πρωταθλήματα) κι απομένει να δούμε αν θα συνεχίσει το εντυπωσιακό του σερί, με το θετικό στοιχείο να έχει να κάνει με το ότι είμαστε ακόμη πολύ νωρίς στη σεζόν και το αρνητικό ότι δεν υπάρχει καθόλου άνεση χρόνου.

Ο Ολυμπιακός αύριο ταξιδεύει για το Τορίνο όπου την Τετάρτη αγωνίζεται κόντρα στην Γιουβέντους για το Champions League και παρόλο που προέρχεται από την απίστευτη ανατροπή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ κι ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων, καλείται να βρει τον τρόπο να ανασυνταχθεί και να παρουσιάσει άμεσα μια πολύ καλύτερη εικόνα.

Κι ίσως αυτός να ήταν κι ο βασικός λόγος που οδήγησε τον κ. Μαρινάκη στην επιλογή του Λεμονή καθώς γνωρίζοντας πολύ καλά το τι συμβαίνει στην ομάδα, μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία της, μπορεί να «ξυπνήσει» τους παίκτες ώστε να βγάλουν ξανά στο χορτάρι την πραγματική τους εικόνα.

Η πρώτη προπόνηση του Λεμονή θα γίνει σήμερα στις 18:00 και περιμένουμε με ενδιαφέρον τα όσα θα πει στους παίκτες αλλά και τις επιλογές του για την αποστολή που θα αναχωρήσει αύριο για το Τορίνο, ενώ όπως έγινε γνωστό βοηθός του θα είναι ο Χρήστος Κόντης, ο οποίος επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια στο Ρέντη.

Στο πλευρό του Λεμονή θα βρίσκονται επίσης οι Μιχάλης Καβαλιάρης (επίσης βοηθός προπονητή) και Γιάννης Ντουρουντός (γυμναστής), με τους οποίος συνεργάστηκε και στην περσινή του θητεία στους πρωταθλητές. Παράλληλα, τη θέση του Αλέκου Ράντου, ως προπονητής τερματοφυλάκων, αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Αγριογιάννης. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης