Μιλουτίνοφ: From zero to hero (video)

Μιλουτίνοφ: From zero to hero (video)

Ο Ολυμπιακός πήρε νέο προβάδισμα και διπλό matchball τίτλου επί του Παναθηναϊκού στους Τελικούς της Stoiximan.gr Basket League, έχοντας τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να εξελίσσεται αθόρυβα, αλλά σταθερά, στον δικό του MVP της σειράς.

Μιλουτίνοφ: From zero to hero (video)
Με τον Πάτρικ Γιανγκ να προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και να μη μπορεί να ξαναβρεί τον παλιό του, καλό εαυτό και τον Κεμ Μπιρτς ν’ αποτελεί επιλογή-ρίσκο λόγω απειρίας σ’ επίπεδο Ευρωλίγκας, ήταν δεδομένο πως οι ευκαιρίες που θα παρουσιάζονταν στον Νίκολα Μιλουτίνοφ θα ‘ταν πολλές. Παρόλα αυτά, εξαιρουμένων ελαχίστων περιπτώσεων δεν τις έκανε ποτέ δικές του. Τόσο λόγω αδυναμίας του ίδιου όσο και… μη αδυναμίας άλλων (βλ. άψογη κατά καιρούς συνεργασία Σπανούλη-Μπιρτς). Έτσι, η απορία γύρω απ’ τις δυνατότητές του παρέμενε. Αλλά ήταν πάντα στο χέρι του, καθότι νεαρός ακόμα, άρα και γεμάτος όρεξη για δουλειά, να δείξει τι είναι ικανός να κάνει (θυμηθείτε εδώ το ρεπορτάζ του Eurohoops για το πλάνο των Σπερς).

Και σαν να ‘χε αφήσει το καλύτερο για το τέλος, στους Τελικούς της Stoiximan.gr Basket League έκανε την… εμφάνισή του. Δις.

Κλείσιμο
Οι μέχρι τώρα νίκες του Ολυμπιακού στη σειρά έχουν συνδυαστεί με διψήφιες και κάτι περισσότερο από value for money εμφανίσεις του κι ο 22χρονος Σέρβος σέντερ εξελίσσεται σιγά-σιγά σε άνθρωπο της σειράς. Μοναδική… παραφωνία όσα δεν έκανε (4π. με 2/3δίπ., 3ρ., 1κλ., 1λ. σε 17:09) στο Game 2 στο ΟΑΚΑ (και) λόγω φάουλ, αν και παραλίγο αυτό να μη στοιχίσει (84-80). Στο χθεσινό (4/6) 2-1 στο ΣΕΦ (64-62) ήταν και πάλι αυτός που έπρεπε, σκοράροντας μεταξύ άλλων τους 6 απ’ τους τελευταίους 10 πόντους του Ολυμπιακού στα τελευταία 4′ και τις ίσως πιο κρίσιμες ελεύθερες βολές στα -31″ (63-62), από φάουλ του Μάικ Τζέιμς, το οποίο ο Παναθηναϊκός αμφισβητεί έντονα.



Πώς να μη του αυξήσει σχεδόν στο διπλάσιο το χρόνο συμμετοχής ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (13′ στην Ευρωλίγκα, 15′ στην κανονική περίοδο & 9′ στην προηγούμενη φάση των playoffs);

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ @ STOIXIMAN.GR BASKET LEAGUE FINALS
ΠΟΝΤΟΙ 10
ΔΙΠΟΝΤΑ 78,6%
ΤΡΙΠΟΝΤΑ –
ΒΟΛΕΣ 72,7%
ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ 4
ΑΣΙΣΤ 0,7
ΚΛΕΨΙΜΑΤΑ 0,3
ΚΟΨΙΜΑΤΑ –
ΛΑΘΗ 0,7
ΧΡΟΝΟΣ 23′
RANKING 13

Πηγή : www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης