Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0: Έκαναν το χρέος τους οι πράσινοι

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0: Έκαναν το χρέος τους οι πράσινοι

Εν αναμονή των εξωαγωνιστικών εκκρεμοτήτων, ο Παναθηναϊκός εντός γηπέδου επικράτησε και του Πανιωνίου (1-0 με Λουντ) κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μια και καλή απομάκρυνε τον... εφιάλτη της 4ης θέσης!

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 1-0: Έκαναν το χρέος τους οι πράσινοι
Ο γηπεδούχος Παναθηναϊκός με το συνηθισμένο του 4-4-2, το οποίο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού παρουσίαζε παραλλαγές. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος βρισκόταν στην εστία με τους Μολέδο και Κουτρουμπή στα στόπερ, δεξιά ήταν ο Μαρινάκης και αριστερά ο Νίκλας Χουλτ.

Στα χαφ, οι Ζέκα και Κουρμπέλης, δεξιά ο Χατζηγιοβάνης, αριστερά ο Λουντ και μπροστά οι Λέτο – Κλωναρίδης. Αρκετές φορές ο Λουντ έκανε κινήσεις πολύ πιο κεντρική, με αποτέλεσμα πότε το σύστημα να γίνεται 4-2-3-1 και πότε 4-2-2-2...

Ο Πανιώνιος είχε τον Γιαννιώτη κάτω απ' τα δοκάρια και τους Τασουλή, Οικονόμου, Ρισβάνη και Βλάχο στην τετράδα της άμυνας από αριστερά στα δεξιά.

Οι χαφ ήταν οι Κόρμπος και Σιώπης, δεξιά ο Μασούντ, αριστερά ο Μασούρας και στην επίθεση οι Γεσίλ και Μπεν.

Τα τρεξίματα έκαναν τη διαφορά
Κλείσιμο

Τρεξίματα που σε αυτή την εποχή δεδομένα θα έδιναν μεγάλο αβαντάζ, είχε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Οι πράσινοι διαμόρφωσαν μια κατάσταση ξεκάθαρης υπεροχής στον αγωνιστικό χώρο. Με σωστό πρέσινγκ αρκετά ψηλά, με τις γραμμές να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο ώστε κάθε χαμένη μπαλιά να κόβεται από το χώρο του κέντρου κιόλας ώστε να επιστρέψει σε κατάσταση επίθεσης το «τριφύλλι» και με τους Λουντ και Χουλτ από αριστερά να ξεχωρίζουν. Ο Φινλανδός ήταν και ο σκόρερ για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη όταν στο 17' τον βρήκε ο Λέτο μέσα στην περιοχή από δεξιά κι εκείνος με διαγώνιο δυνατό σουτ νίκησε τον Γιαννιώτη για το 1-0. Ακίνδυνοι οι «κυανέρυθροι», δύσκολα έβαζαν τη μπάλα στα καρέ του Βλαχοδήμου, ενώ οι Μασούντ και Μπεν αδυνατούσαν να προβληματίσουν την πράσινη άμυνα, πέρα από μια φάση στο 30' όπου ο Κουτρουμπής έπεσε σωστά με προβολή και απομάκρυνε, κλείνοντας τον... συναγερμό.

Διαχείριση και ακόμα πιο κοντά στο στόχο

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο ματς τον Λάζαρο Λάμπρου για να δώσει φρεσκάδα και ταχύτητα στις επιθέσεις του Πανιωνίου. Το γεγονός όμως πως κινήθηκε δεξιά, δεν τον βοήθησε από τη στιγμή που εκεί βρισκόταν το... μηχανάκι που λέγεται Νίκλας Χουλτ και προλάβαινε να καλύψει και να μην επιτρέψει να βρεθούν κενά για τους «κυανέρυθρους». Ακόμα και στο 64', ο Σουηδός παρενέβη σε φάση που θα μπορούσε να θεωρηθεί σίγουρο γκολ για τους Νεοσμυρνιώτες όταν ο Μπεν γύρισε τη μπάλα στην περιοχή για τον Λάμπρου που βρισκόταν λίγα εκατοστά από την τελική γραμμή της εστίας του Βλαχοδήμου. Ο Παναθηναϊκός λίγα λεπτά νωρίτερα είχε βγάλει μια εξαιρετική φάση με μπαλιά του Λουντ προς τον Χατζηγιοβάνη και ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του μικρού που απομάκρυνε ο Γιαννιώτης, ενώ, το γεγονός πως οι «κυανέρυθροι» ανέβηκαν στο γήπεδο, έδινε αφορμές στους Λέτο, Βιγιαφάνιες και Λουντ να προσπαθήσουν να «ξαναχτυπήσουν» όταν θα το επέτρεπαν οι συνθήκες. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του και τη διαχείριση όταν πέρασε τον Ρέις στο παιχνίδι λίγο μετά το 70', με τον Πανιώνιο στο 81' να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Βλάχο όταν σούταρε άτσαλα από κατέβασμα του Ρισβάνη μέσα στην περιοχή. Το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα της τελευταίας εντός έδρας αναμέτρησης του Παναθηναϊκού για φέτος

MVP: Ο Ρόμπιν Λουντ. Μεστή εμφάνιση, γκολ, πολύ τρέξιμο, μαρκαρίσματα, πίεση. Ο Φινλανδός έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του έχοντας γεμίσει σιγουριά και αυτοπεποίθηση μετά το σκοράρισμα.

Στο ύψος του: Ο Ροντρίγκο Μολέδο. Το μέλλον του στον Παναθηναϊκό μπορεί να βρίσκεται ακόμα σε αβεβαιότητα, όμως ο Βραζιλιάνος είναι ανίκητος στην άμυνα. Ακόμα και με τη μάσκα μετά το κάταγμα στη μύτη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, έπαιζε δίχως φόβο, σταματούσε ό,τι έπρεπε να μην περάσει στην περιοχή.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σπύρος Ρισβάνης. Ενδεχομένως και επηρεασμένος από τις συνεχείς αποδοκιμασίες των οπαδών του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό του, έκανε λανθασμένες μεταβιβάσεις, δεν ήταν όσο δυναμικός είχε εμφανιστεί σε προηγούμενα ματς στις διεκδικήσεις και τις κόντρες, ενώ βρισκόταν και στη φάση του γκολ του Λουντ, όπου δεν πρόλαβε να πέσει στα πόδια του Φινλανδού.

Η γκάφα: Ανήκει στον Λάζαρο Λάμπρου που στο 64' από το γύρισμα του Μπεν μέσα στην περιοχή, βρέθηκε φάτσα με την εστία, όμως δεν κατάφερε ποτέ να σπρώξει τη μπάλα υπό την πίεση του Χουλτ. Μοναδική στιγμή σε ματς που ο Πανιώνιος απαγορευόταν να χάσει οποιαδήποτε καλή στιγμή.

Το στραγάλι: Ο Καραντώνης προκάλεσε τα παράπονα των παικτών του Παναθηναϊκού προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου έπειτα από μια φάση με τους Κλωναρίδη και Σιώπη. Πιο ήρεμα πήγε το δεύτερο ημίχρονο για τον ρέφερι από την Ημαθία, δίχως όμως να λείψουν οι «φωνές» από αμφότερους τους αντιπάλους. .

Το ταμείο του gazzetta.gr: Έπειτα και από αυτή τη νίκη, ο Παναθηναϊκός είναι αρκετά κοντά στη... διαγραφή του κάκιστου σεναρίου για την τελευταία θέση της βαθμολογίας των πλέι-οφ, αν και ασφαλώς περιμένει την απόφαση για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Παραμένει τελευταίος με τέσσερις βαθμούς ο Πανιώνιος, ωστόσο, ακόμα και τώρα μπορεί ν' ανατραπεί η κατάσταση αν πάρει αποτέλεσμα η ομάδα του Μιλόγεβιτς στο ματς της Νέας Σμύρνης με την ΑΕΚ και οι «πράσινοι» ηττηθούν στην Τούμπα και τους αφαιρεθούν και τρεις βαθμοί. Στους 8 πλέον ο Παναθηναϊκός και στην αναμονή... 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λέτο (85' Πίσπας), Μαρινάκης, Κλωναρίδης (73' Ρέις), Λουντ, Κουρμπέλης, Χουλτ, Μολέδο, Χατζηγιοβάνης (68' Βιγιαφάνιες)
Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής (79' Αντωνιάδης), Οικονόμου, Κόρμπος, Μασούρας (71' Σαββίδης), Σιώπης, Μπεν, Βλάχος, Ρισβάνης, Γεσίλ (46' Λάμπρου), Μασούντ
Πηγή:www.gazzetta.gr

Η βαθμολογία
1.ΠΑΟΚ 8
2.Παναθηναϊκός 8
3.ΑΕΚ 6
4.Πανιώνιος 4
*Εκκρεμεί η τύχη του αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ που είχε διακοπεί στο 54ο λεπτό μετά τον τραυματισμό του προπονητή του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ίβιτς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης