Δεβετζή: Δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή από τη ΔΟΕ - Μόνη αρμόδια να της αφαιρέσει το Ολυμπιακό μετάλλιο

Δεβετζή: Δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή από τη ΔΟΕ - Μόνη αρμόδια να της αφαιρέσει το Ολυμπιακό μετάλλιο

Τι δηλώνει ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Δεβετζή: Δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή από τη ΔΟΕ - Μόνη αρμόδια να της αφαιρέσει το Ολυμπιακό μετάλλιο
Τον γύρο του Διαδικτύου κάνουν οι πληροφορίες ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου (IAAF), εφαρμόζοντας τους ισχύοντες κανονισμούς που αφορούν στους αθλητές που βρίσκονται να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ακύρωσε τα αποτελέσματα της αθλήτριας από τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Οζάκα το 2007, όπως επίσης αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, το 2008 -ήτοι, της αφαίρεσε τα δύο χάλκινα μετάλλια που είχε κατακτήσει σε αυτές τις διοργανώσεις.

Σε σχόλιό του για τις πληροφορίες αυτές, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Πηγής Δεβετζή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σημείωσε: «Το δικηγορικό μας γραφείο χειρίζεται την υπόθεση της ολυμπιονίκου Πηγής Δεβετζή, που αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008. Προς υλοποίηση της άνω εντολής έχουμε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουμε αιτηθεί πληρέστερα στοιχεία σχετικά με την ανάλυση των δειγμάτων του Πεκίνου, εν όψει της πειθαρχικής διαδικασίας, που είναι σε εξέλιξη».

Κλείσιμο
«Κατηγορηματικά διαβεβαιώ» αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος, «ότι δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή από τη Δ.Ο.Ε., η οποία είναι η μόνη αρμόδια αρχή για να αφαιρέσει το ολυμπιακό μετάλλιο από την Πηγή Δεβετζή».

«Όσο αφορά τη φερόμενη επιβληθείσα πειθαρχική κύρωση από την IAAF, αυτή αναφέρεται σε γεγονότα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Οζάκα το 2007, υπόθεση με την οποία το γραφείο μας δεν έχει ασχοληθεί και δεν γνωρίζει κάτι σχτικό. Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται απόψε στα Μ.Μ.Ε., περί πειθαρχικού αποκλεισμού της Πηγής Δεβετζή, είναι βέβαιον ότι η ολυμπιονίκης θα ασκήσει τις έννομες δυνατότητες της ενώπιον του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS)» καταλήγει η ανακοίνωση.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης