Έρευνα από τον αθλητικό εισαγγελέα για τα αίσχη στο ΟΑΚΑ

Έρευνα από τον αθλητικό εισαγγελέα για τα αίσχη στο ΟΑΚΑ

Τηλεφώνημα Γιαννακόπουλου σε Σπανούλη - Πηγές του Ολυμπιακού τονίζουν ότι ο Σπανούλης δεν μίλησε στο τηλέφωνο με τον Γιαννακόπουλο - «Όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ το Σάββατο δεν με εκφράζουν» δήλωσε ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού που προσπαθεί να τα... μαζέψει αλλά δεν ζητά ευθέως συγγνώμη

Έρευνα από τον αθλητικό εισαγγελέα για τα αίσχη στο ΟΑΚΑ
Μετά το διεθνή διασυρμό του ελληνικού μπάσκετ για τα απίστευτα επεισόδια που συνέβησαν στον σαββατιάτικο αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, ο αθλητικός εισαγγελέας παρενέβη για να διερευνήσει τις καταγγελίες για απειλές του Δημήτρη Γιανακόπουλου σε βάρος του Βασίλη Σπανούλη.

Αφορμή για την έρευνα του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου είναι οι καταγγελίες της ΚΑΕ Ολυμπιακός ότι ο Δ.Γιαννακοπουλος εκτός από σκαιούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις (αδίκημα που διώκεται μόνο κατ' εγκλιση) εκτόξευσε και απειλές σε βάρος του αρχηγού του Ολυμπιακού. Ο αθλητικός εισαγγελέας καλεί σε κατάθεση τον Βασίλη Σπανούλη. Στο πλαίσιο της κατάθεσής του ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα ερωτηθεί αν επιθυμεί την ποινική δίωξη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και για το καταγγελόμενο αδίκημα της εξύβρισης.


Δικηγόρος Γιαννακόπουλου: Το δελτίο Τύπου της Εισαγγελίας δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα
«Δια της παρούσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως, όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει, το δελτίο τύπου της Εισαγγελίας το οποίο αφορά σε δήθεν ποινική εμπλοκή του κου Δημητρίου Γιαννακόπουλου, δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και αυτό, διότι αποτελεί ευθεία παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων η αποκάλυψη στοιχείων περί της ταυτότητας ανθρώπων οι οποίοι φέρονται να καλούνται από τις αρχές-πόσο μάλλον, όταν δεν έχει καν ασκηθεί ποινική δίωξη.
Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε να απόσχετε κάθε αναφοράς στο όνομά του ή υπόνοια αυτού σχετικά με την παρούσα υπόθεση» αναφέρει σε επιστολή της η δικηγόρος του κ. Γιαννακόπουλου Μαργαρίτα Δημ. Θάνου.
Κλείσιμο


Δεν ζήτησε συγγνώμη ο Γιαννακόπουλος
Την ίδια ώρα το αφεντικό του Παναθηναϊκού καταβάλλει προσπάθεια να ρίξει τους τόνους και εμφανίζεται απολογητικός για όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό χωρίς να ζητά ευθέως συγγνώμη για την συμπεριφορά του. Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Γιαννακόπουλος τονίζει πως δεν τον εκφράζουν όσα έγιναν στον αγώνα ενώ ανέφερε πως ήρθε σε επικοινωνία με τον Βασίλη Σπανούλη μετά τα όσα είπε σε βάρος του, τόσο μπροστά στις κάμερες, όσο και σε βίντεο που δημοσίευσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, για το οποίο κατέθεσε και μήνυση σε βάρος του.

«Θεωρώ προσωπικό μου χρέος και αδήριτη ανάγκη- σεβόμενος τόσο τον ελληνικό αθλητισμό εν γένει και τους φιλάθλους του όσο και την ιστορία της οικογένειάς μου κι εμού του ιδίου- να δηλώσω δημοσίως πως όσα συνέβησαν το Σάββατο (2/5/2015) στο ΟΑΚΑ δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο. Το ίδιο ακριβώς επεσήμανα και στον Βασίλη Σπανούλη κατά την επικοινωνία που είχαμε την επομένη του αγώνα» επισημαίνει ο κ. Γιαννακόπουλος και προσθέτει: «Το ελληνικό μπάσκετ αποτελεί διαφήμιση για τη χώρα μας παγκοσμίως και δεν θα πρέπει μεμονωμένες στιγμές να αποπροσανατολίζουν φιλάθλους, αθλητές και παράγοντες. Κι εγώ είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζω».


Πηγές του Ολυμπιακού: Ο Σπανούλης δεν μίλησε με τον Γιαννακόπουλο
Τους ισχυρισμούς του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού ότι συνομίλησε με τον Βασίλη Σπανούλη την επομένη του αγώνα στο ΟΑΚΑ διαψεύδουν πηγές του Ολυμπιακού. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν μίλησε στο τηλέφωνο με τον Δ.Γιαννακόπουλο, επισημαίνουν από τον Ολυμπιακό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης