Κατσικάρης: «Ευχάριστος προβληματισμός για Εθνική»

Κατσικάρης: «Ευχάριστος προβληματισμός για Εθνική»

Η καλή κατάσταση πολλών παικτών δημιουργεί ευχάριστο πονοκέφαλο στον Φώτη Κατσικάρη. Τι δηλώνει για Σπανούλη, Κουφό, Παππά-Γιάνκοβιτς, τα κολεγιόπαιδα των ΗΠΑ, αλλά και τον Βεζένκοφ

Κατσικάρης: «Ευχάριστος προβληματισμός για Εθνική»
Πληθώρα επιλογών για όλες τις θέσεις έχει ο Φώτης Κατσικάρης για την Εθνική εν όψει Ευρωμπάσκετ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας στην «Αγορά» αναφέρθηκε σε περιπτώσεις συγκεκριμένων παικτών, όπως τους Σπανούλη, Κουφό, Παππά-Γιάνκοβιτς, τα κολεγιόπαιδα των ΗΠΑ, αλλά και τον Βεζένκοφ. Παράλληλα μίλησε για το ενδεχόμενο πρότασης από σύλλογο, αλλά και την ΑΕΚ. 

Αναλυτικά, ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για: 

-τον μεγάλο ανταγωνισμό για μια θέση στην Εθνική: «Είναι ευχάριστο να εξελίσσονται πολλά παιδιά, να ωριμάζουν παίζοντας σε ομάδες απαιτήσεων. Είναι πολλά παιδιά που κάνουν καλή χρονιά και πράγματι θα δημιουργηθεί ευχάριστος προβληματισμός όταν θα βάλουμε κάτω τα κριτήρια (αγωνιστικά και χημείας) για να φτιάξουμε την αποστολή του Ευρωμπάσκετ». 

-τα προβλήματα τραυματισμών: «Είμαι προπονητής και καταλαβαίνω. Δεν είναι ευχάριστο, πρωτίστως για τον ίδιο τον παίκτη. Οι καταπονήσεις των παικτών είναι μεγάλες. Το θέμα είναι οι τραυματισμοί να είναι περαστικοί. Αυτό το κομμάτι πάντα θα υπάρχει στο επαγγελματικό μπάσκετ. Ελπίζω τα παιδιά να είναι καλά». 

-τον Βασίλη Σπανούλη: «Με τον Βασίλη έχουμε μιλήσει, μιλούσαμε συχνά και πριν. Είναι δεδομένη η θετική του διάθεση και το πόσο αγαπάει την Εθνική ομάδα, θα μιλάμε συνεχώς έτσι κι αλλιώς. Επαναλαμβάνω, το ζητούμενο είναι τα παιδιά να είναι καλά». 
Κλείσιμο

-την αναβάθμιση των Παππά και Γιάνκοβιτς: «Με τις αλλαγές που έγιναν και την απόφαση να στηριχθεί η επιλογή Γιάνκοβιτς στο ‘3’, η εμπιστοσύνη αυτή τον έχει βοηθήσει. Είναι πολύ ταλαντούχος. Μέσα από τα παιχνίδια, μέσα από τα λάθη μαθαίνει να ωριμάζει. Ο Παππάς εκμεταλλεύθηκε τη φιλοσοφία Ιβάνοβιτς, που του ταιριάζει. Έχει πολύ ταλέντο. Ξέρετε, κάθε παίκτης χρειάζεται διαφορετικό χρόνο και συνθήκες. Τώρα ήρθε η κατάλληλη ώρα για εκείνον. Ωριμάζει αγωνιστικά και συναισθηματικά και ήδη έχει βελτιωθεί πάρα πολύ σε όλα αυτά τα κομμάτια». 

-την υπόθεση του Κώστα Κουφού: «Είμαι αισιόδοξος για την επαφή με τον Κουφό και τη διάθεσή του. Το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Ξέρουμε τη διαδικασία των free agents. Αν βρει ομάδα σε χρόνο τέτοιο που θα του επιτρέψει να μπει στην προετοιμασία και είναι υγιής, θα έρθει. Μέχρι τον Ιανουάριο δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω, θα ξαναπάω στις ΗΠΑ, θα ξαναβρεθούμε». 

-το αν υπάρχει θέμα Βεζένκοφ: «Δεν με έχει απασχολήσει το θέμα, γιατί είναι σε επίπεδο φημών. Το σχόλιο που θα κάνω είναι ότι πρόκειται για καταπληκτικό παίκτη, πολύ έξυπνο, σε μια θέση που μαζί με εκείνη του πλέι μέικερ είναι οι πιο σημαντικές στο μοντέρνο μπάσκετ».  

Διαβάστε περισσότερα εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης