Στον τελικό του επί κοντώ η Γεωργία Στεφανίδη

Στον τελικό του επί κοντώ η Γεωργία Στεφανίδη

Η νεαρή αθλήτριά μας “πετάει” στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων του Ορεγκον

Στον τελικό του επί κοντώ η Γεωργία Στεφανίδη
Τα ξημερώματα της Παρασκευής, στις 04.00 ώρα Ελλάδος, θα καταγραφεί η δεύτερη παρουσία, το δεύτερο ελληνικό ραντεβού με τα μετάλλια σε έναν τελικό αγωνίσματος, στο 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων που διεξάγεται στο Γιουτζίν του Ορεγκον.


Η Γεωργία Στεφανίδη, έχοντας εμπειρία από ανάλογη διοργάνωση τόσο στην κατηγορία των Νεανίδων, όσο και των κορασίδων και με μια τέταρτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στο παλμαρέ της, θα επιδιώξει να δώσει συνέχεια στην καλή εμφάνιση που έκανε στον προκριματικό και να διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ.


Το έργο της αθλήτριάς μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς το επίπεδο των αγωνιζομένων είναι υψηλό, με τις 11 από τις 14 συμμετέχουσες να έχουν ξεπεράσει φέτος τα 4,20 μέτρα. Η νεαρή αθλήτριά μας ταξίδεψε στο Γιουτζίν έχοντας αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της στη διάρκεια της θερινής σεζόν, γνωρίζοντας όμως πως είναι καλά και πως ήταν θέμα χρόνου να βγάλει μια επίδοση μέσα στις δυνατότητες της.


Κλείσιμο
Κάτι που τελικά έγινε στον προκριματικό του αγωνίσματος. Αν στον τελικό καταφέρει να βελτιώσει τα 4,00 μ. και να προσεγγίσει τα 4,12 μ., που είναι το ρεκόρ της από το χειμώνα θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα.


Στην διαδικασία του προκριματικού ρίχνονται σήμερα άλλοι δύο αθλητές μας. Στον Β΄ προκριματικό γκρουπ της δισκοβολίας θα πάρει μέρος η Ελευθερία Τερζάκη (21.20), που θα προσπαθήσει να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (48.95 μ,.), προκειμένου να βρεθεί όσο υψηλότερα στην κατάταξη. Το όριο συμμετοχής στον τελικό έχει οριστεί στα 52,00 μέτρα. Στο επί κοντω των ανδρών ο Βαλεντίνος Νταμοτσίδης (20.25) μετέχει στο Α΄ γκρουπ και προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό χρειάζεται να είναι ή μέσα στους 12 πρώτους ή αν και εφόσον ο πήχης φτάσει ως το όριο να ανέβει πάνω από τα 5,25 μέτρα


Οι αθλήτριες του τελικού και οι φετινές τους επιδόσεις:

Βέρνερ (Σουηδία) 4,40 μ.

Φιλίπ (Αυστραλία) 4,25 μ.

Σαντοβνίκοβα (Ρωσία) 4,30 μ.

Στεφανίδη (ΕΛΛΑΔΑ) 4,12 μ.

Εσελάρ (Ολλανδία) 4,10 μ.

Ντράξλερ (ΗΠΑ) 4,25 μ.

Λουτκοβσκάγια (Ρωσία) 4,50 μ.

Κολ (Εσθονία) 4,20 μ.

ΜακΚάρθι (Ν. Ζηλανδία) 4,40 μ.

Φρέιερ (ΗΠΑ) 4,42 μ.

Κένεντι (Αυστραλία) 4,30 μ.

Σιχάνοβα (Τσεχία) 4,35 μ.

Λαμπέλα (Φιλανδία) 4,10 μ.

Γκουιλόν –Ρομαρίν (Γαλλία) 4,20 μ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης