Ψωμί με μπίρα

Ψωμί με μπίρα

Δεν θα  πιστεύετε ότι μπορείτε να φτιάξετε τόσο γρήγορα και τόσο εύκολα το δικό σας ψωμί, χωρίς μαγιά, χωρίς ζυμώματα, χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε το ζυμάρι να φουσκώσει.

Ψωμί με μπίρα
από την Νίκη Μηταρέα

Υλικά:

Κλείσιμο
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500γρ. μπίρα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας γλυκάνισο
σουσάμι





Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Αλείφετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με λίγο ελαιόλαδο, ραντίζετε με αλεύρι και λίγο σουσάμι.

Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε αλεύρι, αλάτι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, γλυκάνισο και χτυπάτε με το σύρμα ρίχνοντας σιγά σιγά και την μπίρα.

Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ραντίζετε με σουσάμι.

Ψήνετε στους 180οC για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αποσύρετε τη φόρμα από το φούρνο και με προσοχή βγάζετε το ψωμί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης