Μια μακαρονάδα με τόνο

Μια μακαρονάδα με τόνο

Εύκολη, νόστιμη  και υγιεινή η σημερινή μας  πρόταση. Θα την φτιάξετε μέσα σε 20 μόλις λεπτά και θα χρειαστείτε ακόμα λιγότερο χρόνο για να την απολαύσετε.

Μια μακαρονάδα με τόνο

Λιγκουίνι με τόνο και λεμονάτη σάλτσα με άρωμα άνηθου

από την Ιωάννα Σταμούλου


Υλικά για 4-5 άτομα:
Κλείσιμο

1 πακέτο λιγκουίνι ή σπαγγέτι

2 κονσέρβες τόνο σε νερό καλά στραγγισμένο

χυμό και  ξύσμα από 2 λεμόνια

1 ½ φλιτζάνι  άνηθο ψιλοκομμένο

2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένο

1 πιπερίτσα  τσίλι κομμένη στα δύο

1 φλιτζανάκι  του καφέ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

 


Βράζετε τα ζυμαρικά μέσα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Στραγγίζετε τον τόνο από το νερό της κονσέρβας και τον αναμιγνύετε όλα μέσα σε ένα μπολ με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και το μισό άνηθο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Σοτάρετε με το ελαιόλαδο μέσα σε ένα ευρύχωρο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπερίτσα. Αφού αρωματιστεί το λάδι πετάτε την πιπερίτσα.

Σουρώνετε τα λιγκουίνι και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε από πάνω το μείγμα του τόνου και τον υπόλοιπο άνηθο. Ανακατεύετε ξανά και μοιράζετε τα ζυμαρικά σε πιάτα.
Σερβίρετε αμέσως.
 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης