PROTOTHEMA

Πολιτική

Βουλή

Βούτσης κατά Χρυσής Αυγής: Σπέρνετε μίσος και διχόνοια στις ομιλίες σας

Βούτσης κατά Χρυσής Αυγής: Σπέρνετε μίσος και διχόνοια στις ομιλίες σας

Ο πρόεδρος της Βουλής αντέδρασε μετά την ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος κάλεσε τους μειονοτικούς βουλευτές να δηλώσουν ότι η πατρίδα τους δεν είναι η Τουρκία

Να αντιληφθούν ότι ξεπέρασαν κατά πολύ όχι απλώς τα σύνορα της δεοντολογίας, της κοινοβουλευτικής ευπρέπειας ή του πολιτικού διαλόγου, αλλά έχουν περάσει κατά πολύ τα σύνορα του μίσους και του διχασμού, που σπέρνετε με τις ομιλίες σας, κάλεσε την Χρυσή Αυγή, σε πολύ έντονο τόνο, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.


Μετά την ομιλία του γενικού γραμματέα της ΧΑ, Νίκου Μιχαλολιάκου, - ο οποίος κάλεσε τους μειονοτικούς βουλευτές να δηλώσουν ότι δεν είναι μητέρα πατρίδα τους η Τουρκία διότι «όσο λένε ότι είναι μητέρα πατρίδα τους η Τουρκία, για μας παράνομα βρίσκονται μέσα στο Κοινοβούλιο» - ο πρόεδρος της Βουλής, παρενέβη για να επισημάνει ότι ήλπιζε πως δεν θα κάλυπτε τα όσα ακούστηκαν, δύο φορές στο Κοινοβούλιο. Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στα περί "πρακτόρων βουλευτών" και υπενθύμισε ότι το θέμα αυτό θα απασχολήσει την ειδική συνεδρίαση της Τετάρτης, της Βουλής.


«Δυστυχώς όμως ο λόγος του ήταν πολύ σαφής και σπέρνει μίσος διχασμό, δηλητήριο και υποψία για Έλληνες βουλευτές» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και τόνισε ότι αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο όλες τις δεκαετίες όσο και αν κανείς ανατρέξει στα πρακτικά. «Κανένας βουλευτής δεν πρέπει να καλείται να δηλώσει στην Βουλή αν πατρίδα του είναι η Ελλάδα ή αν έχει οποιαδήποτε άλλη πατρίδα, ή αν πιστεύει κάπου αλλού. Διότι οι Έλληνες βουλευτές εκλέγονται. Και μερικοί που είναι μουσουλμάνοι πολίτες, Έλληνες βουλευτές εκλέγονται από την δεκαετία του 90 τέσσερις και πέντε φορές σε πλήρη γνώση και αρμονία με το ελληνικό Σύνταγμα, τους ελληνικούς νόμους και την πλήρη λαϊκή συγκατάθεση των Ελλήνων πολιτών, που ζουν εκεί και πιστεύουν ότι πιστεύουν» τόνισε ο κ. Βούτσης και ξεκαθάρισε ότι "ουδείς έχει το δικαίωμα να τους ζητάει αυτή την δήλωση και την μαρτυρία μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

«Λυπάμαι πάρα πολύ διότι θεωρήσαμε ακρότητες - οι οποίες δεν ελέγχθησαν μάλιστα κατά την διάρκεια κάποιας όξυνσης - προφανώς προσχεδιασμένο και στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια αυτά που ακούστηκαν περί Τούρκων πρακτόρων», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Τέλος, ο κ. Βούτσης, απευθύνθηκε προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο, λέγοντας: «Να αντιληφθείτε ότι ξεπεράσατε κατά πολύ όχι απλώς τα σύνορα της δεοντολογίας, της κοινοβουλευτικής ευπρέπειας ή του πολιτικού διαλόγου, αλλά έχετε περάσει κατά πολύ τα σύνορα του μίσους και του διχασμού, που σπέρνετε με τις ομιλίες σας».

Ακόμη, ο πρόεδρος της Βουλής, παρενέβη και μετά την ομιλία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, για να επισημάνει προς τον κ. Λεβέντη ότι πρέπει να δώσει την άδειά του να διαγραφούν από τα πρακτικά της Βουλής, τα όσα είπε περί "μειοδοσίας", κάτι που ο Βασίλης Λεβέντης αποδέχθηκε. "Προέρχεστε από την κεντρώα παράταξη και έχετε ευαισθησίες γι αυτό σας μιλώ διαφορετικά και δεν συγκρούομαι όπως με τον κ. Μιχαλολιάκο" είπε ο κ. Βούτσης προς τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Φόλα09/03/201823:28

Τι να υποθέσει κάποιος όταν τους βλέπει να φωτογραφίζονται κάτω από τον Αττατούρκ και την σημαία της ανεξάρτητης Bati Trakya "Δυτικής Θράκης";

Απάντηση
ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΟΣ 09/03/201814:30

ΚΑΙ ΕΣΥ Κ ΒΟΥΤΣΗ ΣΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΑΣ ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΜΟΛΩΤΟΦ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ , ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !! ΔΕΙΤΕ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΑΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !! ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΤΕΤΟ !!!

Απάντηση
Κάνε ότι θες μπάρμπα Βούτση09/03/201813:56

Εμείς πάλι Χ.Α. θα ψηφίσουμε.

Απάντηση
IoannisA09/03/201813:35

Ακούγοντας τις δηλώσεις των φασιστερών κ παρακολουθώντας την συχνότητα κ ένταση των επεισοδίων που δημιουργούν, πραγματικά οι ΧΑυγίτες "τρομοκράτες" θυμίζουν γυμνασιόπαιδα που κάνουν φασαρία την ώρα του μαθήματος...

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία