Ακιντζί: Οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ανησυχούν τους Τουρκοκύπριους

Ακιντζί: Οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ανησυχούν τους Τουρκοκύπριους

Αναφέρθηκε ακόμα στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη λέγοντας ότι οι έρευνες γίνονται «μονομερώς» χωρίς τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων και ότι αυτό προκαλεί ανησυχία στην τουρκοκυπριακή κοινότητα

Ακιντζί: Οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ανησυχούν τους Τουρκοκύπριους
O ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρέσβη της Ιταλίας στην
Κύπρο Andrea Cavallari, δήλωσε πως η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να μετατραπεί σε περιοχή συνεργασίας και όχι σε περιοχή όπου γίνονται ενέργειες που προκαλούν εντάσεις. 

Αναφέρθηκε ακόμα στις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη λέγοντας ότι οι έρευνες γίνονται «μονομερώς» χωρίς τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων και ότι αυτό προκαλεί ανησυχία στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Ο κ. Ακιντζί κατά τη συνάντηση ενημέρωσε τον Ιταλό Πρέσβη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τα όσα εξελίχθηκαν στο Κραν Μοντανά.
Κλείσιμο

Ωστόσο το ουσιαστικό θέμα της συνάντησης ήταν οι γεωτρήσεις της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και η πρόθεση της Ιταλίας να χρησιμοποιήσει τη Ναυτική Βάση στο Μαρί για μόνιμο ελλιμενισμό πλοίων του Πολεμικού της Ναυτικού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης