Μαθητές είπαν τα κάλαντα της Χίου στον πρωθυπουργό - Τσίπρας: Θα μου πείτε και τα παραδοσιακά;

Μαθητές είπαν τα κάλαντα της Χίου στον πρωθυπουργό - Τσίπρας: Θα μου πείτε και τα παραδοσιακά;

Εντυπωσιάστηκε από τα κάλαντα της Χίου, αλλά ήθελε να ακούσει και το «Καλήν ημέραν άρχοντες» ο πρωθυπουργός, που αστειεύτηκε με τα παιδιά και για τα δώρα του Άγιου Βασίλη, παραδεχόμενος «τι θα πρωτοφέρει κι αυτός»...

Μαθητές είπαν τα κάλαντα της Χίου στον πρωθυπουργό - Τσίπρας: Θα μου πείτε και τα παραδοσιακά;
Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, η χορωδία των μαθητών του 1ου Γυμνάσιου Παπάγου και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος έψαλαν το πρωί του Σαββάτου, προπαραμονή Χριστουγέννων, τα παραδοσιακά κάλαντα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το Μέγαρο Μαξίμου γέμισε χαρούμενες φωνές και ωραίες μουσικές, ενώ ο πρωθυπουργός ευδιάθετος και γελαστός άκουσε τις παραδοσιακές μελωδίες, μαζί με τους συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε με τους μαθητές από του Παπάγου, ρωτώντας τους κάποια πράγματα πιο καθημερινά, όπως αν παίζουν μπάσκετ, και μετά τους ζήτησε να «του τα πουν».

Κλείσιμο
Αρχικά τα παιδιά έπαιξαν τα παραδοσιακά κάλαντα της Χίου, με τον πρωθυπουργό να σχολιάζει ότι ήταν «πολύ ωραία κάλαντα» που «δεν είχε ξανακούσει» και σχολιάζοντας πως και τα παιδιά ήταν «καταπληκτικά», τους ζήτησε να του πουν και τα «παραδοσιακά», προκαλώντας μια γενική αμηχανία και αναγκάζοντας την υπεύθυνη της χορωδίας να ρωτήσει «ποια εννοείτε;».

Τελικά τα παιδιά, αν και δεν είχαν προετοιμαστεί συγκεκριμένα γι΄αυτό, έψαλαν στον κύριο Τσίπρα και το «Καλήν ημέραν άρχοντες», που τους ζήτησε, κερδίζοντας το θερμό του χειροκρότημα και το σχόλιο «και χωρίς πρόγραμμα, είστε καταπληκτικοί, μπράβο»! Στην συνέχεια, τους μοίρασε δώρα και κάλεσε όλους τους μαθητές κοντά του για μια φωτογραφία, ενώ δεν παρέλειψε να αστειευτεί και για τα δώρα που ζήτησαν από τον Άγιο Βασίλη, παραδεχόμενος: «Τι να πρωτοφέρει κι αυτός...».


Μεταξύ των Ηπειρωτών που είπαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό ήταν και ο τραγουδιστής δημοτικών τραγουδιών Σάββας Σιάτρας, που δώρισε στον πρωθυπουργό ένα cd.























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Δείτε Επίσης