Luzerner Zeitung: Εάν ο Τσίπρας είχε διαβάσει τη δημοσκόπηση στο «ΘΕΜΑ»

Luzerner Zeitung: Εάν ο Τσίπρας είχε διαβάσει τη δημοσκόπηση στο «ΘΕΜΑ»

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παίζει στην άμυνα, ακόμη και στο δικό του στρατόπεδο», σχολιάζει η εφημερίδα 

Luzerner Zeitung: Εάν ο Τσίπρας είχε διαβάσει τη δημοσκόπηση στο «ΘΕΜΑ»
Εάν ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαβάσει χθες την εφημερίδα
«Πρώτο Θέμα» , δεν θα ήταν γι΄αυτόν μία εποικοδομητική ανάγνωση, όπως αναφέρει ο αρθρογράφος της ελβετικής εφημερίδας, «Luzerner Zeutung», Gerd Hohler. 

Σε τέσσερις σελίδες της εφημερίδας, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δείχνουν την κακή εμφάνιση του Έλληνα πρωθυπουργού. 
Κλείσιμο

Στη δημοσκόπηση της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά μόνο το 15,7% - λιγότερο από το μισό από αυτό που είχε το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προηγείται με  32,3%. Αν αυτή την εβδομάδα γίνονταν εκλογές, τότε ο ηγέτης της ΝΔ,  Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορούσε να κατακτήσει άνετα την απόλυτη πλειοψηφία των 164 από τις συνολικά 300 κοινοβουλευτικές έδρες.




Για την εφημερίδα της Ελβετίας «Luzerner Zeitung», o Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παίζει στην άμυνα, ακόμη και στο δικό του στρατόπεδο... Κι αυτό, μετά την υπόσχεση για καλά νέα από τις Βρυξέλλες που δεν ήρθαν.... Ο Έλληνας πρωθυπουργός χάρηκε νωρίς... 

Η Αθήνα εξακολουθεί να περιμένει οικονομική βοήθεια, επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα.

Ο Τσίπρας αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες. Η Αθήνα πρέπει να περιμένει τα δάνεια.
 
Με την υπόσχεση ότι θα αποσπάσει από τους πιστωτές της Ελλάδας ελάφρυνση του χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τους βουλευτές της κυβέρνησης να συμφωνήσουν στη πρόσφατη δέσμη μέτρων λιτότητας. Να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές συντάξεων και αυξήσεις φόρων από το 2019. Αλλά για τις παραχωρήσεις σχετικά με το ελληνικό χρέος πρέπει να περιμένει. 
   
Σχετικά με την αποτυχημένη συνάντηση του Eurogroup , η ελβετική εφημερίδα σχολιάζει  πως το γεγονός ότι "το ελληνικό πρόγραμμα παραμένει σε εκκρεμότητα δεν οφείλεται μόνο στις διαφορές του ΔΝΤ με το Βερολίνο αναφορικά με το θέμα του χρέους. Επίσης και ο Τσίπρας είναι μέρος του προβλήματος". 
 
Όπως μετέδωσε το αμερικανικό κανάλι "CNBC" επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο του ΔΝΤ: «Αν υπήρχε ένα Μακρόν στην Ελλάδα, θα υπήρξε άμεση συμμετοχή." Ο Τσίπρας μάχεται σε πολλά μέτωπα", υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, το επίμαχο δημοσίευμα. 

Σχετικά με την επίθεση κατά του πρώην διοικητή της κεντρικής τράπεζας και πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος τραυματίστηκε την περασμένη Πέμπτη με επιστολή-βόμβα, φέρνει την κυβέρνηση εξηγήσεις. Ο Τσίπρας καταδίκασε την απόπειρα δολοφονίας με μόνο 20 λέξεις στο Twitter...    

Τα σχέδια Τσίπρα είναι ασαφή, σχολιάζει επίσης η ελβετική εφημερίδα.
 
Ο οικονομικο-πολιτικός απολογισμός της ελληνικής κυβέρνησης είναι απογοητευτικός, προσθέτει το επίμαχο δημοσίευμα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης