Προεκλογική εμφάνιση από έναν εκνευρισμένο Τσίπρα στην Κρήτη

Προεκλογική εμφάνιση από έναν εκνευρισμένο Τσίπρα στην Κρήτη

Το πρωτοφανές ξέσπασμα του πρωθυπουργού κατά δημοσιογράφων και το μήνυμα προς τους δανειστές

Προεκλογική εμφάνιση από έναν εκνευρισμένο Τσίπρα στην Κρήτη
Προεκλογικό κλίμα θυμίζει έντονα η διήμερη περιοδεία που πραγματοποιεί από χθες το μεσημέρι στην ανατολική Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Το σκηνικό τα έχει όλα: ανοιχτές ομιλίες, συσκέψεις και συναντήσεις με φορείς και παράγοντες, κορώνες κατά των δανειστών, επιθέσεις κατά της αντιπολίτευσης, αποδοκιμασίες από θύματα της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και έναν πρωθυπουργό απίστευτα εκνευρισμένο, κάτι που φανερώνει μεγάλο άγχος και πίεση από τις εξελίξεις.

Το περιστατικό με την έκρηξή του κατά των δημοσιογράφων που παραβρίσκονταν στην έναρξη συνάντησής του με φορείς στο Ηράκλειο ήταν από εκείνα που έκαναν μεγάλη εντύπωση και άφησαν άφωνους όσους το παρακολούθησαν, αφού έγινε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.
Ο κ. Τσίπρας χτυπούσε το χέρι στο τραπέζι και ζητούσε, εκτός εαυτού, να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες από την αίθουσα. Το εντυπωσιακό είναι όχι μόνο ότι έχασε την ψυχραιμία του για ένα θέμα που διευθετείται εύκολα σε κάθε περίπτωση, αλλά και ότι ανέλαβε ο ίδιος να βάλει τάξη σε μία εκδήλωση, κάτι που είναι προφανώς δουλειά άλλων, δηλαδή των διοργανωτών.
Κλείσιμο

«Αν θέλετε να κάνετε θέατρο στις κάμερες να κάνετε δηλώσεις έξω!» έλεγε με επιθετικό τρόπο και απευθυνόμενος με ύφος που δεν ταιριάζει στη θέση του, στους δημοσιογράφους, φώναζε «σε μένα δεν θα κάνετε τέτοια».

Δείτε το απίστευτο βίντεο




Γενικά όμως το κλίμα κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας είχε πολλή ένταση: στη Φαιστό, συγκεντρωμένοι κάτοικοι έξω από το δημαρχείο τον αποδοκίμασαν έντονα, φωνάζοντας διαρκώς «ουστ προδότη», εν μέσω πολλών γιουχαϊσμάτων. Ενδεικτικό της όξυνσης ήταν και το γεγονός ότι η επίσκεψη στην πόλη έγινε με ισχυρή παρουσία της αστυνομίας.















 Ομιλίες με προεκλογικά μηνύματα

Στην κεντρική του ομιλία στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κατάσταση που περνά η Ελλάδα είναι δύσκολη, υποστήριξε όμως ότι η κυβέρνησή του υλοποιεί μια πολιτική εξόδου από την κρίση.

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κουνά το δάχτυλο, ενώ αυτή ευθύνεται για την χρεοκοπία της χώρας. «Δώσαμε μάχες, ανοίξαμε ρωγμές, ανοίξαμε δρόμους και εξασφαλίσαμε μια συμφωνία που οδηγεί σε μια λύση» πρόσθεσε με νόημα.

Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να δώσει μία ορατή διέξοδο, τονίζοντας ότι ορίζοντας της συμφωνίας που υλοποιεί η κυβέρνηση είναι τα μέσα του 2018 και διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχουν άλλα μέτρα και δεσμεύσεις μετά το 2018» και ότι «η κυριαρχία της χώρας θα αποκατασταθεί ακολουθώντας το χάρτη που έχουμε συμφωνήσει».

Ξεκαθάρισε ότι η 13η σύνταξη θα δοθεί κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου, παρά τις διαφωνίες του Κ. Μητσοτάκη. Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «ανησυχεί μήπως και με την 13η σύνταξη ανησυχήσουν οι δανειστές μας. Αυτή η ανησυχία εκφράστηκε εκ των υστέρων και μόνο όταν αντέδρασαν συγκεκριμένοι πιστωτές μας. Μόλις οι πιο ακραίοι δανειστές μας φτερνίστηκαν ο Κ. Μητσοτάκης κρυολόγησε».

Απευθυνόμενος σε μία «σημαντική πτέρυγα των δανειστών λόγω του ειδικού βάρους των χωρών που εκπροσωπούν», που αντέδρασαν στο βοήθημα ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν μας κάνει κανένας χάρη, τα χρήματα αυτά προέρχονται από τον μόχθο του ελληνικού λαού και από τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, και για τις διάφορες λίστες που πρέπει να εξεταστούν ώστε να αρχίσουν να αποδίδουν».

Σε αυστηρό ύφος συνέχισε λέγοντας ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας υποδείξει πως θα διανέμουμε τα ποσά που πλεονάζουν από τους κόπους του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα μπορεί να είναι σε πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Και εφ όσον τηρεί τις δεσμεύσεις της και τους κανόνες δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν».

Ζήτησε επιτακτικά από τους εταίρους να εφαρμόσουν τη συμφωνία όπως κάνει και η Ελλάδα, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν η ευρωπαϊκή ακροδεξιά και ο λαϊκισμός να υπαγορεύουν την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει θετικά, έγκαιρα και χωρίς νέα μέτρα μετά τη λήξη του προγράμματος και ότι η Ελλάδα είναι πολύ κοντά στο υπαχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. «Δεν φοβόμαστε την διαπραγματευτική διαδικασία. Το μήνυμα που στέλνω στους εταίρους είναι ελάτε να συνεννοηθούμε αλλά μην ζητάτε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν», δήλωσε.

Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Κρήτη έχει ως εξής:


09:30 Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ. Ειρηναίο

11:00 Συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του Λασιθίου, στον Αγ. Νικόλαο

13:15 Επίσκεψη στο Ελαιουργείο του Συνεταιρισμού Κριτσάς

 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης