Θεοδωράκης: Η Χρυσή Αυγή πρέπει να λογοδοτήσει ως εγκληματική οργάνωση

Θεοδωράκης: Η Χρυσή Αυγή πρέπει να λογοδοτήσει ως εγκληματική οργάνωση

Αυτά που έχουν συμβεί και αυτά που αποδεικνύονται στη δίκη που εξελίσσεται για τον Φύσσα, δείχνουν ότι υπήρχε ένα κέντρο που κατηύθυνε όλες αυτές τις ενέργειες, ανέφερε ο πρόεδρος του Ποταμιού

Θεοδωράκης: Η Χρυσή Αυγή πρέπει να λογοδοτήσει ως εγκληματική οργάνωση
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται για την εκδήλωση του Ποταμιού «Πού πάνε τα λεφτά μας;» μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου, για τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, και για τη δεύτερη αξιολόγηση. 

Για τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου ανέφερε: «Υπάρχουν χάδια για τη Χρυσή Αυγή από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από τον κ. Καμμένο, από τον κ. Παρασκευόπουλο. Αυτό που προέχει να λέμε σ’ αυτή την υπόθεση είναι ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να λογοδοτήσει ως εγκληματική οργάνωση. Αυτά που έχουν συμβεί και αυτά που αποδεικνύονται στη δίκη που εξελίσσεται για τον Φύσσα, δείχνουν ότι υπήρχε ένα κέντρο που κατηύθυνε όλες αυτές τις ενέργειες. Άρα να περιμένουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων και να μην προσπαθούμε εμείς ως πολιτικοί να αθωώσουμε εγκληματικές πράξεις».

Για τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό: «Το Ποτάμι απέδειξε και στη Βουλή ότι λεφτά για τα δικά τους παιδιά υπάρχουν. Αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε τις προτεραιότητες και εμείς το είπαμε με συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες καταθέσαμε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Είπαμε ότι πρέπει να στρέψουμε τις δαπάνες σε πιο παραγωγικές μορφές στην οικονομία -στους νέους ανθρώπους, σ΄αυτούς που το έχουν ανάγκη και στις επενδύσεις. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος αλλά ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι κυρίως η εξυπηρέτηση των δικών τους παιδιών».

Για τη δεύτερη αξιολόγηση: «Η εκτίμησή μου είναι ότι θα κλείσει η διαπραγμάτευση γιατί ζούμε άλλο ένα επικοινωνιακό κόλπο του κ. Τσίπρα. Οι διαπραγματεύσεις πρέπει γι΄αυτούς να γίνονται μέχρι το παρά πέντε των γιορτών. Να έχει ο κόσμος στραμμένη την προσοχή του αλλού και όταν πια φτάνουμε στο αμήν, να λέμε "ευτυχώς που έκλεισε η διαπραγμάτευση". Νομίζω ότι οι αποφάσεις έχουν παρθεί πολύ πριν ανακοινωθούν. Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε ουσιαστικά σε σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση. Το σημαντικό είναι ότι καθυστερούμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις που υποχρεωτικά θα έπρεπε να πάρουμε για να μπορέσουμε μετά να διεκδικήσουμε τα χρήματα που έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να κλείσει η διαπραγμάτευση και να πάρουμε τα απαραίτητα χρήματα για να μπορέσει να κινηθεί η ελληνική οικονομία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης