Γεροβασίλη: Αν προκύψουν άλλα ονόματα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ να το συζητήσουμε

Γεροβασίλη: Αν προκύψουν άλλα ονόματα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ να το συζητήσουμε

Εξέφρασα μόνο δυσαρέσκεια για την απόφαση του ΣτΕ - Θα δώσουμε προσωρινές βεβαιώσεις σε όποιον πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου αν δεν συγκροτηθεί άμεσα το ΕΣΡ

Γεροβασίλη: Αν προκύψουν άλλα ονόματα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ να το συζητήσουμε
Την άποψη ότι αν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής προκύψουν και άλλα ονόματα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να το συζητήσει εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Από τη στιγμή που σας λέω ότι το σκεπτικό μας για την πρόταση Πολύδωρα είναι μη παραταξιακό, αν διαφανεί στη συζήτηση ότι βγαίνει άκρη με άλλα πρόσωπα μπορεί να το συζητήσουμε» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Γεροβασίλη.

Χαρακτήρισε, πάντως, την πρόταση Πολύδωρα ως «πρόταση για να δημιουργηθεί συναινετικό πεδίο» τονίζοντας ότι δεν είναι παράδοξο να αντιδρούν από την αριστερά αλλά από τη Νέα Δημοκρατία.

Επιχειρώντας να εξηγήσει στη συνέντευξή της στο ΣΚΑΪ γιατί η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση νόμου για τις
Κλείσιμο
τηλεοπτικές άδειες είπε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει σε ρύθμιση αφού τρεις φορές αποδείχθηκε άκαρπη η προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ.

Όσον αφορά την επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση στη Δικαιοσύνη μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 4339 είπε ότι «εγώ δεν είπα αν είναι καλοί οι δικαστές. Έκρινα την απόφαση και τα αποτελέσματα που παράγει. Εμείς είχαμε μια κρίση δεν θα μας την απαγορεύσει κανείς. Ήταν μια πολύ προσεκτική δήλωση, εξέφρασε μια δυσαρέσκεια αλλά μέχρι εκεί. Θεωρώ ότι στο δημόσιο διάλογο καλώς εκφράσαμε την άποψή μας και εμείς όπως καλώς το έκαναν και οι δικαστές».



Θα δώσουμε προσωρινές βεβαιώσεις αν δεν προκύψει άμεσα ΕΣΡ

Όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για το θέμα των αδειών εξήγησε ότι «εάν προκύψει σήμερα ένα ΕΣΡ δεν χρειάζεται να περάσουμε σε καμία μεταβατικότητα. Αν όμως αυτό δεν γίνει εμείς δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε μια λογική ότι θα εφαρμόσουμε την αντισυνταγματικότητα του προηγούμενου καθεστώτος. 

«Κάθε κράτος σοβαρό θα πρέπει να αποκαταστήσει μια διαδικασία νόμιμη έστω και με τη μορφή του προσωρινού. Εκτιμώ ότι θα είναι μια προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας μέχρι να...» πρόσθεσε η κυβέρνητική εκπρόσωπος.

Στην ερώτηση ποιον θα αφορά η βεβαίωση αυτή η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι «όποιος έχει τα κριτήρια που προβλέπονται από το νόμο θα μπορεί να την πάρει αυτή τη βεβαίωση είναι δεν είναι σε λειτουργία γιατί από τις 31 Δεκεμβρίου δεν υπάρχει νέος ή παλιος καναλάρχης. Κανένα κανάλι δεν έχει άδεια γιατί εμείς δεν έχουμε δώσει παράταση στις παλαιές άδειες τις προσωρινές».

Όσο για το αν είναι αρμόδιο το υπουργείο Επικρατείας να χορηγήσει αυτές τις βεβαιώσεις μετά την απόφαση του ΣτΕ η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι «δεν είναι ευθεία συνεπαγωγή το ότι δεν μπορεί να δώσει βεβαιώσεις καθώς υπάρχουν λόγοι έκτακτης ανάγκης και υψηλού δημοσίου συμφέροντος όπως είχε πει το ΣτΕ σε όλες τις αποφάσεις του για τα ασφαλιστικά μέτρα».

Ζημιά ακόμα και αν μιλάμε για 4ο Μνημόνιο

Η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι κάνει ζημιά ακόμα και να αναφέρουμε το θέμα του 4ου Μνημονίου ενώ για το ΔΝΤ είπε ότι μπορεί να συνεχίσει ως τεχνικός σύμβουλος καθώς η Ελλάδα, κατά την ίδια, δεν χρειάζεται τα χρήματα του ΔΝΤ. «Ωστόσο σήμερα κάποιοι Ευρωπαίοι κυρίως ο Σόιμπλε θέλει το ΔΝΤ να παραμέινει στην Ευρώπη όχι τόσο για το οικονομικό σκέλος αλλά για να επιβληθούν κάποια πράγματα στην ευρώπη» είπε η κυρία Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε, επίσης, ότι «δεν προβλέπονται νέα μέτρα, αυτά έχουν ληφθεί στην πρώτη αξιολόγηση και ήταν τα μέτρα της τριετίας ώστε το 2018 να φτάνουμε στο 3,5% πλεόνασμα».

«Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι με αύξηση της φορολογίας θα υπάρξει ανάπτυξη. Υποχρεωθήκαμε να το κάνουμε και το ψήφισαν και άλλοι. Αν μπορέσουμε σε αυτό το χώρο να παλέψουμε για να προκύψει κάτι καλύτερο να το κάνουμε, γιατί δεν ήταν αυτές οι προθέσεις μας» συμπλήρωσε η κυρία Γεροβασίλη.

Πάει πιο πίσω ο ανασχηματισμός

Για τον ανασχηματισμό είπε ότι γίνεται όταν υπάρχει ανάγκη ώθησης σε ορισμένους τομείς αλλά «μέσα σε αυτό το περιβάλλον αυτών των ημερών δεν θα μπορούσε να γίνει ανασχηματισμό. Πάει πιο πίσω».

Κατέληξε τέλος ότι «καμία συζήτηση για εκλογές δεν υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης γιατι όλα όσα σχεδιάζουμε μέχρι το 2018 δεν περιέχουν εκλογές».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης