Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση φέρνει νέα φοροκαταιγίδα το 2017

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση φέρνει νέα φοροκαταιγίδα το 2017

«Έχουμε πρόβλεψη για μείωση δαπανών στο προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2017 μόλις κατά 3% ενώ το 97% είναι η αύξηση των εσόδων», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Θεοχαρόπουλος: Η κυβέρνηση φέρνει νέα φοροκαταιγίδα το 2017
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μίλησε στην Βουλή για την πολιτική της κυβέρνησης, το ΕΚΑΒ, τον ΕΛΓΑ και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 
Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης έκανε λόγο για κοινωνική αναλγησία, για φοροκεντρικό σχέδιο προϋπολογισμού και για νέα φοροκαταιγίδα το 2017, με παράλληλη μεγένθυνση της τρύπας του ασφαλιστικού
.

«Φοροκεντρική, αντιαναπτυξιακή και χωρίς κοινωνικό πρόσημο η πολιτική της κυβέρνησης. Αντί να ασκεί κοινωνική πολιτική, επιδεικνύει κοινωνική αναλγησία. Υπάρχει πλήρης απουσία ενός εθνικού σχεδίου ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης για την χώρα. Νέα φοροκαταιγίδα έρχεται για το 2017, η οποία θα μεγεθύνει περαιτέρω και την τρύπα του ασφαλιστικού. Τα προβλήματα μετατοπίζονται δυστυχώς στις επόμενες γενεές. Η διαγενεακή αλληλεγγύη έχει ξεχαστεί. Έχουμε πρόβλεψη για μείωση δαπανών στο προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2017 μόλις κατά 3% ενώ το 97% είναι η αύξηση των εσόδων. Δηλαδή δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις για εξορθολογισμό των δαπανών. Με αποτέλεσμα το 97% να αποτελεί πρόβλεψη αύξησης ουσιαστικά εσόδων μέσω έμμεσων και άμεσων φόρων. Δεν μπορεί να επιτευχθεί καμία ανάπτυξη και καμία προοπτική ανάπτυξης με αυτές τις φορομπηχτικές πολιτικές», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Κλείσιμο

Αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη και το ΕΚΑΒ είπε: «Δεν μπορώ να κατανοήσω ούτε το ύφος ούτε την ουσία όσων λέει ο κ. Πολάκης. Είχαμε μια ανακοίνωση πριν από λίγες ημέρες των εργαζομένων για καταγγελίες για τα διαλυμένα ασθενοφόρα από τα εκατοντάδες χιλιόμετρα που έχουν διανύσει. Σε όλα αυτά τι απάντησε η λαλίστατη ηγεσία του υπουργείου Υγείας; Τίποτα. Ήρθε εδώ κι άρχισε να φωνάζει εναντίον όσων διεκδικούν έξω από τη Βουλή. Δεν συζήτησε καν μαζί τους. Φέρνει μία τροπολογία -πέρα από το αιφνιδιαστικό- που μπορεί να οδηγήσει από την πίσω πόρτα σε ιδιωτικοποιήσεις χωρίς διαφάνεια. Και δεν τιμά αυτή η στάση την κυβέρνηση».

Όσον αφορά στον ΕΛΓΑ και τους αγρότες τόνισε πως «καταθέτουμε και πάλι την τροπολογία του ΕΛΓΑ. Για έκτη φορά. Αυτή την φορά δεν την καταθέτουμε μόνο εμείς. Είναι διακομματική. Και η οποία θέλει να ρυθμίσει το θέμα του ζητήματος του ΕΛΓΑ. Δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος. Και περιμένουν οι αγρότες να γίνουν οι εκτιμήσεις και να λάβουν τις αποζημιώσεις τους. Η μη αποδοχή της αυτή τη στιγμή από την κυβέρνηση για ένα θέμα που ταλαιπωρεί τους αγρότες, ταλαιπωρεί τους γεωπόνους, ταλαιπωρεί τον ΕΛΓΑ, δεν μπορεί να γίνει κατανοητή. Αυτό το οποίο ζητάμε είναι η ένταξη του ΕΛΓΑ στις εξαιρέσεις της παρ. 2 του αρ. 2 του ν. 4336/2015, όπως είναι και για άλλους οργανισμούς. Καθώς οι δαπάνες για τις μετακινήσεις όχι μόνο δεν βαρύνουν το κράτος, αλλά ούτε και τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί δεν γίνεται αυτή αποδεκτή».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης