Στο Μαξίμου ο Στουρνάρας για συνάντηση με τον Τσίπρα

Στο Μαξίμου ο Στουρνάρας για συνάντηση με τον Τσίπρα

Financial Times: Εκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ η έφοδος των εισαγγελέων στην εταιρεία της συζύγου Στουρνάρα - Τι γράφει η εφημερίδα για τις «τεταμένες» σχέσεις του διοικητή της ΤτΕ με την ελληνική κυβέρνηση

Στο Μαξίμου ο Στουρνάρας για συνάντηση με τον Τσίπρα
Την έφοδο στα γραφεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα σχολιάζουν σε εκτενές τους δημοσίευμα οι Financial Times. Με τίτλο: «Η έφοδος στα γραφεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα προκαλεί ανησυχία στην Ελλάδα» οι FT γράφουν ότι «κάποιοι βλέπουν εκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ
πίσω από τις ενέργειες των εισαγγελέων σχετικά με τη σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη», ενώ στην εφημερίδα φιλοξενείται και δήλωση δικαστικού, ο οποίος κάνει λόγο για παρεμβάσεις.

Στο μεταξύ, ένα λεπτό πριν τις έξι πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος προκειμένου να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα όπως είχε κανονιστεί από την Παρασκευή. Εκ των πραγμάτων, στη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Στουρνάρα θα συζητηθεί η εμπλοκή που δημιουργήθηκε αφού η Τράπεζα της Ελλάδος απέρριψε την προτεινόμενη από την κυβέρνηση νέα διοίκηση της Τράπεζας Αττικής.

Ακολούθησε το μεσημέρι της Πέμπτης η έφοδος εισαγγελέων Διαφθοράς στα γραφεία της εταιρείας που διατηρεί η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα στη Κηφισιά. Σε δήλωσή της, η κυρία Λίνα Νικολοπούλου απέδωσε την έρευνα σε πολιτικές σκοπιμότητες. «Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία» τόνισε σε ανακοίνωσή της για την έφοδο των Εισαγγελέων Διαφθοράς στα γραφεία της εταιρείας της, η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα.

Κλείσιμο
Τραπεζικές πηγές σημειώνουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα η Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να προωθήσει στην Δικαιοσύνη το πόρισμα των ελεγκτών της ΤτΕ και του SSM για την Τράπεζα Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα περιλαμβάνει πολλές εκπλήξεις και αν ζητηθεί αναμένεται να προωθηθεί και στη Βουλή των Ελλήνων για διερεύνηση.

«Οι έρευνες αφορούν μια χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ διαφημιστική εκστρατεία για ένα ελληνικό κρατικό οργανισμό στον οποίο η Mindwork Business Solutions, μια εταιρεία συμβούλων που ανήκει στην Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγο του κεντρικού τραπεζίτη, συμμετείχε ως υπεργολάβος» επισημαίνεται χαρακτηριστικό στο δημοσίευμα των Financial Times.

Αφού γίνεται αναφορά στην κατάσχεση εγγράφων και ηλεκτρονικού υλικού στο δημοσίευμα περιλαμβάνεται και η ανακοίνωση της κυρίας Νικολοπούλου, όπου αναφέρεται ότι «ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, ο οποίος δέχεται επίθεση, προκειμένου να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους πολιτικούς σκοπούς».

Η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα έκανε γνωστό ότι ειδοποιήθηκε για το θέμα το πρωί της Πέμπτης από την καθαρίστρια των γραφείων. «Μου είπε ότι ήταν εκεί ένας εισαγγελέας και μισή ντουζίνα αστυνομικοί», είπε.

«Για πολλούς στην Αθήνα, η έφοδος στην Mindwork δείχνει πώς ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εκφοβίσει τους πολιτικούς αντιπάλους του, μεταξύ άλλων χρησιμοποιώντας δικαστικούς με συμπάθεια προς το κόμμα», σχολιάζει το δημοσίευμα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το αυταρχικό πρόσωπό του» σχολιάζει από την πλευρά του ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης

Ανώτερος δικαστικός στην Αθήνα μιλώντας, υπό το καθεστώς ανωνυμίας, επεσήμανε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα με την ύπαρξη πολιτικών και δικαστικών που συνωμοτούν σε ευαίσθητες υποθέσεις οι οποίες σχετίζονται με δημόσια πρόσωπα.

«Δεν υπάρχει αποτελεσματικός διαχωρισμός εξουσιών στην Ελλάδα. Ο,τι κι αν έχει ειπωθεί για την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος, δικαστές και εισαγγελείς βρίσκονται κάτω από την επιρροή πολιτικών και μερικές φορές υπό τον άμεσο έλεγχό τους».

Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, παραπέμποντας στις δηλώσεις του Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος τόνισε ότι όλοι πρέπει να σέβονται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση διέταξε την έρευνα, λέγοντας: «Ο καθένας πρέπει να σέβεται την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος».

Πάντως οι FT επισημαίνουν ότι ο κ. Στουρνάρας κατά το παρελθόν έχει γίνει στόχος της αριστερής κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε μια αποτυχημένη προσπάθεια να τον αντικαταστήσει αμέσως αφού ήρθε στην εξουσία.

Στο δημοσίευμα γίνεται επίσης αναφορά και στα όσα συνέβησαν τον περασμένο χρόνο αλλά και τα όσα είχαν ακουστεί περί σύλληψης του Γιάννη Στουρνάρα και κατάληψης του Νομισματοκοπείου όπου θα τυπωνόταν χρήματα, αλλά και στο γεγονός ότι ο διοικητής της ΤτΕ έχει απορρίψει τις προτάσεις για την αλλαγή ηγεσίας στην Attica Bank.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης