Βουλή: Σύγκρουση κορυφής για τον Βαρουφάκη και το «plan X»

Βουλή: Σύγκρουση κορυφής για τον Βαρουφάκη και το «plan X»

Δείτε live - Μία σου και μία μου από τη ΝΔ: «Ψηφίσαμε την εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και τον ΜΜΕ, ψηφίστε την εξεταστική για το plan X» θα πει στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Βουλή: Σύγκρουση κορυφής για τον Βαρουφάκη και το «plan X»
Το ερώτημα πόσο κόστισε στους Έλληνες η περίοδος της δημιουργικής αβεβαιότητας και το αν η κυβέρνηση σχεδίαζε μυστικά την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ θα κυριαρχήσουν σήμερα στη Βουλή.

Κατόπιν αιτήματος της ΝΔ θα γίνει συζήτηση για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την ύπαρξη του περίφημου plan X. «Ψηφίσαμε την εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και τον ΜΜΕ, ψηφίστε την εξεταστική για το plan X» θα πει στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.




Κλείσιμο



Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, κάνουν λόγο για παιχνίδι πόλωσης από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο οποίο και δε θα μπουν. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αναμένεται οι τόνοι να ανέβουν ενώ η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης θα... μετρήσει εχθρούς και φίλους.

Υπέρ της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής έχει ταχθεί και το Ποτάμι ενώ το ΠΑΣΟΚ επιμένει να ζητά η διερεύνηση να ξεκινήσει από την ημέρα ένταξης της χώρας στο ευρώ, ώστε να μη μείνει καμία περίοδος διακυβέρνησης εκτός της απαραίτητης έρευνας.



Στη συζήτηση θα κυριαρχήσουν, όπως είναι φυσικό, οι πρόσφατες αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ, αλλά και η εκτίμηση του κ. Στουρνάρα για το κόστος της διαπραγάτευσης Βαρουφάκη. Η αντιπολίτευση θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι οδήγησε τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο με σκοπιμότητα και κόστος που πλήρωσαν και πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης