Στα άκρα το «Τσακωθείτε» κυβέρνησης - ΝΔ για το «Παραιτηθείτε»

Στα άκρα το «Τσακωθείτε» κυβέρνησης - ΝΔ για το «Παραιτηθείτε»

Το κίνημα άλλαξε την ώρα της συγκέντρωσης λόγω της αυριανής στάσης στα Μέσα Μεταφοράς - Στις 18:30 τελικά το «ραντεβού» στην Πλατεία Συντάγματος αντί για τις 20:00

Στα άκρα το «Τσακωθείτε» κυβέρνησης - ΝΔ για το «Παραιτηθείτε»
Εν μέσω σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης, η οποία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και με όλο και πιο ακραίες δηλώσεις, θα γίνει όπως φαίνεται η αντικυβερνητική διαδήλωση αύριο το βράδυ στο Σύνταγμα, με σύνθημα «Παραιτηθείτε». Η ανταλλαγή σκληρών εκφράσεων και προσβλητικών χαρακτηρισμών δεν λέει να κοπάσει, με κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν ευθέως για οργανωμένη προσπάθεια της
ΝΔ να στηρίξει, μέσω της συγκέντρωσης αυτής, το αίτημά της για εκλογές και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταλογίζει στην κυβέρνηση πανικό και αντιδημοκρατική νοοτροπία.

Από την κυβέρνηση μιλούν για «κρυφτούλι» της ηγεσίας της ΝΔ με τους «Παραιτηθείτε», ενώ την ίδια ώρα εκτιμούν ότι κυρίως το ΠΑΣΟΚ, αλλά εμμέσως και το Ποτάμι έχουν «τραβηχτεί» από το όλο εγχείρημα της συγκέντρωσης.

Την  ίδια ώρα ωστόσο οι «Παραιτηθείτε» κατηγορούν το κυβερνών κόμμα ότι υπονομεύει συστηματικά και δόλια τη συγκέντρωση, θεωρώντας ότι ελεγχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ συνδικαλιστές οργανώνουν τη στάση εργασίας στα μέσα συγκοινωνίας, για αύριο Τετάρτη, σε ώρα που ουσιαστικά σαμποτάρει την προσέλευση του κόσμου - και για αυτό ανακοίνωσαν νέα ώρα για τη διαδήλωση, στις 18:30 το απόγευμα.
Κλείσιμο

Έτσι κι αλλιώς άλλωστε το πολιτικό ντέρμπι που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση γύρω από το μέτωπο αυτό, θα κριθεί ουσιαστικά από την προσέλευση του κόσμου αύριο στο Σύνταγμα: Εάν υπάρξει ανταπόκριση, θα υπάρξει και συνέχεια, αφού θα αποδειχθεί ότι η αντικυβερνητική διάθεση αυτή την περίοδο έχει δυναμική και άρα θέλει έκφραση. Εάν είναι υποτονική η προσέλευση τότε μάλλον η κυβέρνηση θα περάσει ένα ήσυχο καλοκαίρι, τουλάχιστον όσον αφορά στην αντιπολιτευτική κίνηση στα δεξιά της.

Οι νέες δηλώσεις

Τον χορό των επιθέσεων στους «Παραιτηθείτε» τον σέρνει σταθερά ο Νίκος Φίλης, ο οποίος απέδωσε τη Δευτέρα τη συγκέντρωση σε «σχέδιο Β’ της ΝΔ», ενώ επέμεινε ότι πρόκειται για «αντιδραστικά κινήματα που τείνουν να δοκιμάσουν τα όρια της συνταγματικής ανοχής».

Πιο σκληρός από τον υπουργό Παιδείας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος μίλησε για «κολλαγόνα, Τζημέριες υστερίες, ανεγκέφαλους "συγγραφείς", κοινώς υβρεολόγους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» που «θα κάνουν ένα σόου με σύνθημα, "φέρτε πίσω αυτά που σας φάγαμε"». Ο κ. Νεφελούδης έγραψε στο facebook υποτιμητικά ότι «μην χολοσκάτε, αν τους μισούς από αυτούς τους γυρίσει κανείς ανάποδα, θα πεταχτεί από τις τσέπες τους το μισό χρέος της χώρας. Άντε και καλή διασκέδαση και προσοχή στα καλσόν».

Αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας είπε ότι είναι για γέλια η προσπάθεια σύγκρισης των «παραιτηθείτε» με τους «αγανακτισμένους».

Στις δηλώσεις αυτές αντέδρασαν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος είπε ότι «εμείς είμαστε σαν αστικό κόμμα. Δεν πυροδοτούμε εκδηλώσεις, δεν διοργανώνουμε σενάρια πρώτα ή δεύτερα, λέμε την άποψή μας στην ελληνική κοινωνία. Αυτό κάνουμε κι εδώ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «έχουν κάνει σύμβουλό τους τον πανικό. Η αγωνία και ο πανικός μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδα και στα προβλήματα που έχουν σωρεύσει στον τόπο έχει προκαλέσει μία υπερχειλίζουσα αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικότητα σε συμπεριφορές και σε δηλώσεις».

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε με νόημα ότι «θα ήθελα πάρα πολύ να πάω για να φωνάξω με όλη τη δύναμη της φωνής μου "φύγετε, έχετε καταστρέψει και τα λίγα πράγματα που επιβίωσαν εν μέσω κρίσης, φορτώσατε 9,5 δισ. στον λαό βερεσέ". Αν πάω εγώ [στις διαδηλώσεις] όμως, θα πουν ότι είναι η ΝΔ από πίσω. Έτσι εύχομαι ένα πραγματικό κίνημα να βρει την έκφρασή του στις διαδηλώσεις και να καταλάβει αυτή η κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει η λογική όσες διαδηλώσεις μας βοηθάνε είναι καλές και όσες όχι τις ονομάζουμε διαδηλώσεις παμπλουτήδηδων».

Τα φυλλάδια

Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε (μέσω ρεπορτάζ του altsantiri που αναπαρήγαγε το left.gr) με διάφορα ερωτήματα σχετικά με το ποιος διοργανώνει τη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε», θέτοντας αυτή τη φορά θέμα για τα διαφημιστικά φυλλάδια της διαδήλωσης.  

Όπως αναφέρουν «το πρωί της Δευτέρας, λοιπόν, κορίτσια του πρακτορείου μοντέλων, Happy People Models, με έδρα το Χαλάνδρι, μοίραζαν φυλλάδια για την εν λόγω συγκέντρωση στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια, τα οποία καλούσαν τους Αθηναίους να δώσουν δυναμικό ‘‘παρών’’».

Αναρωτιούνται εάν «πρόκειται, ουσιαστικά, για ανάθεση (;) προωθητικής ενέργειας, καθώς τα φυλλάδια, όπως προαναφέραμε, μοιράζονταν από κορίτσια του πρακτορείου καιόχι από τον «Μr. Koλλαγόνο» ή από τον – γνωστό για τις προκλητικές του δηλώσεις – Θανάση Χειμωνά, ο οποίος, επίσης συμμετέχει στην «αυθόρμητη» αυτή διαμαρτυρία και μάλλον θα το χρησιμοποιήσει στο «βαρύ» του βιογραφικό».

Και ρωτούν «η ανάθεση (;), λοιπόν, της καμπάνιας αυτής στο πρακτορείο μοντέλων, από ποιον έγινε; Από κάποια εταιρεία; Από κάποιο κόμμα; Από κάποιον σύλλογο; Από πού, τέλος πάντων; Υπάρχουν παραστατικά; Κόπηκαν τιμολόγια ή αποδείξεις; Υπάρχει σύμβαση εργασίας;».

Αλλαγή ώρας στη συγκέντρωση

Η στάση εργασίας σε μετρό και ηλεκτρικό την Τετάρτη ανάγκασε τους «Παραιτηθείτε» να αλλάξουν την ώρα της συγκέντρωσης και αντί για 20:00 όπως ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει η συγκέντρωση, να ξεκινήσει τελικά στις 18:30 το απόγευμα.

Όπως καταγγέλλουν μάλιστα οι διοργανωτές του κινήματος με το σύνθημα «Παραιτηθείτε», «παρά το αίτημα μας και τις συνεχείς προσπάθειές μας για να αλλάξει ώρα η στάση εργασίας η οποία ανακοινώθηκε ξαφνικά την προηγούμενη εβδομάδα για την Τετάρτη το βράδυ ακριβώς την ώρα της συγκέντρωσης δεν είχαμε μέχρι τώρα καμία επίσημη απάντηση από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης