Παπαγγελόπουλος: «Υπήρξε προσπάθεια να εξουδετερωθώ για συγκεκριμένους χειρισμούς»

Παπαγγελόπουλος: «Υπήρξε προσπάθεια να εξουδετερωθώ για συγκεκριμένους χειρισμούς»

Αρνήθηκε η εισαγγελέας εφετών κυρία Τσατάνη να στείλει την επίμαχη δικογραφία στη Βουλή, ενώ προανήγγειλε ότι και η ίδια δεν θα παραστεί

Παπαγγελόπουλος: «Υπήρξε προσπάθεια να εξουδετερωθώ για συγκεκριμένους χειρισμούς»
Για συντονισμένο σχέδιο προσωπικής του θεσμικής εξουδετέρωσης έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου δόθηκε η συνέχεια την συνεδριάσεων -μετά από μακρά περίοδο διακοπής- για το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της Δικαιοσύνης και για τις καταγγελίες της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η κυρία Τσατάνη είναι εμφανές ότι προσπαθεί να με καταστήσει κατηγορούμενο», για να προσθέσει με νόημα «το αποδέχομαι. Μακάρι και ειδικό δικαστήριο. Όμως ποιο είναι το αδίκημα; Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος δεν μπορεί να υπάρξει, πλημμεληματάκι μπορεί να είναι».

Κλείσιμο
Επέμεινε δε να διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία στη Βουλή προκειμένου, όπως είπε, να αποκαλυφθεί το σχέδιο της σκευωρίας εναντίον του.

«Να έρθει η δικογραφία εδώ! Υπήρξε προσπάθεια να εξουδετερωθώ για συγκεκριμένους χειρισμούς. Όταν θα έρθουν οι δικογραφίες θα δείτε», ανέφερε.

Πάντως, όπως ενημέρωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, απέρριψε στο αίτημα να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία που αφορά τον Ανδρέα Βγενόπουλου, ενώ προανήγγειλε πως αν κληθεί από την Επιτροπή δεν θα παραστεί.

Η στάση της κυρίας Τσατάνη προκάλεσε την δυσφορία της κυρίας Χριστοδουλοπούλου που είπε: «Φαίνεται ότι αποτελούμε κι εμείς μέρος του προβλήματος, η εχθρότητα Τσατάνη δείχνει ότι η επιτροπή θεσμών ενοχλεί και μάλιστα προαναγγέλλει ότι δεν θα έρθει αν κληθεί. Επειδή κάποιος πρέπει κάτι να κάνει -δεν καταλαβαίνω ποιος ωφελείται- τόσο σοβαρά συντεχνιακά συμφέροντα πάνω από δικαιοσύνη;».

Από την άλλη πλευρά η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι δεν προκύπτει λόγος να έρθει η δικογραφία Βγενόπουλου.

«Δεν ενοχλείται από την επιτροπή η Τσατάνη, ενοχλείται από το αίτημα να έρθει η δικογραφία», υπογράμμισε ο Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι), ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι είναι «θεμιτή η άποψη της κυρίας Τσατάνη».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, ξεκαθάρισε ότι «ορθώς η Τσατάνη λέει δεν μπορεί να έρθει η δικογραφία», με τον κ. Μάκη Βορίδη να αναρωτιέται αν η εξέταση δικογραφιών είναι δουλεία της επιτροπής Θεσμών.

Πάντως, η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι θα στείλει σχετικό ερώτημα στην επιστημονική υπηρεσία του κοινοβουλίου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η εισαγγελέας είναι υποχρεωμένη για τη διαβίβαση της δικογραφίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης