Ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης ζητά το ΠΑΣΟΚ

Ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης ζητά το ΠΑΣΟΚ

Κουτσούκος, Κεγκέρογλου και Μανιάτης ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να προσδιορίσει το επίπεδο του δημοσιονομικού κενού μέχρι το 2019 αλλά και τις προτάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του

Ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης ζητά το ΠΑΣΟΚ
Ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τα κρίσιμα ζητήματα που εμποδίζουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ζητά η
Δημοκρατική Συμπαράταξη: ΠΑΣΟΚ
ΔΗΜΑΡ.
Κλείσιμο
 
Οι βουλευτές Γιάννης Κουτσούκος, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννης Μανιάτης με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Μάκη Μπαλαούρα ζητούν να ορίσει συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη, πριν την διεξαγωγή της προ ημερησίας συζήτησης για τη Δικαιοσύνη, προκειμένου  ο κ. Τσακαλώτος να ενημερώσει: «Σε ποιο επίπεδο προσδιορίζεται κατά την Κυβέρνηση και σε ποιο κατά τους εταίρους το δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2019;» και «Ποιες είναι οι προτάσεις της Κυβέρνησης και τα συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του και ποιες οι θέσεις των δανειστών;».

Πάντως, η ενέργεια των τριών βουλευτών αποσκοπεί στο να πραγματοποιηθεί ουσιαστική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων στα πεδία του φορολογικού και του ασφαλιστικού, εμποδίζοντας έτσι την κυβέρνηση να διαμορφώσει την δική της πολιτική ατζέντα. Ωστόσο, κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολο εάν το αίτημα τους θα γίνει αποδεκτό.
  
Να σημειωθεί ότι την Τρίτη υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών για την επεξεργασία νομοσχεδίου. Οι τρεις βουλευτές επικαλούνται τις σχετικές διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής (σ.σ. άρθ. 70 παρ. 6 του Συντάγματος και αρθρ. 32,128 Β ΄και 132 Α΄ του Κανονισμού της Βουλής) που επιτρέπουν την διεξαγωγή μια τέτοιας συζήτησης αρκεί να την εγκρίνει ο Πρόεδρος της επιτροπής ή η Διάσκεψη των Προέδρων.

« Η παράταση της Διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της αξιολόγησης από τους Εταίρους και δανειστές μας, συντελεί και εντείνει το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στην Ελληνική Οικονομία, πολύ δε περισσότερο που οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρονται σε νέα επαχθή και δυσβάσταχτα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί το Δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2019» αναφέρουν οι βουλευτές στην επιστολή τους και προσθέτουν «Δυστυχώς η Κυβέρνηση έχει αποφύγει μέχρι σήμερα να ενημερώσει τη Βουλή των Ελλήνων τόσο για τις δικές της προτάσεις, όσο και για τις απαιτήσεις των Εταίρων.
Μέχρι σήμερα ο κ. Υπουργός Οικονομικών έχει αναφερθεί στην Επιτροπή Οικονομικών, ότι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης είναι η απόδοση των μέτρων και το ύψος του δημοσιονομικού κενού, ενώ μόλις προχθές παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια, είπε ότι υπήρχε συμφωνία στα βασικά σημεία και ότι εντός του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου αυτή θα ολοκληρωθεί.
 
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
1.      Σε ποιο επίπεδο προσδιορίζεται κατά την Κυβέρνηση και σε ποιο κατά τους εταίρους το δημοσιονομικό κενό μέχρι το 2019; και

2.      Ποιες είναι οι προτάσεις της Κυβέρνησης και τα συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του και ποιες οι θέσεις των δανειστών;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης