ΝΔ: Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η κυβέρνηση καθώς ο Τσίπρας αποδυναμώνεται

ΝΔ: Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η κυβέρνηση καθώς ο Τσίπρας αποδυναμώνεται

«Λάδι στη φωτιά» της ενδοκυβερνητικής σύγκρουσης ρίχνουν από τη Συγγρού που θεωρούν ότι η αντιπαράθεση με επίκεντρο το Μεταναστευτικό- Προσφυγικό θα προκαλέσει εξελίξεις επιταχύνοντας την πτώση της κυβέρνησης

ΝΔ: Ένα βήμα πριν την κατάρρευση η κυβέρνηση καθώς ο Τσίπρας αποδυναμώνεται
Τη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
–ΑΝΕΛ βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάρρευση, εξαιτίας των αδιεξόδων στα οποία τους έχει οδηγήσει η πολιτική τους, κάνουν στα ηγετικά κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα η σύγκρουση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Κλείσιμο
και στον υπουργό Άμυνας θα οδηγήσει στην κυβερνητική πτώση.

«Ο κ. Τσίπρας αποδυναμώνεται μέρα με τη μέρα. Δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Δημιουργεί και άλλα», τόνιζαν συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε δηλώσεις του επέμεινε ότι είναι επιβεβλημένη η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα μετά τις δηλώσεις του περί «Μακεδονίας» τόσο για το συγκεκριμένο «ατόπημά» του, όσο και «για την κατάσταση στην Ειδομένη και γενικότερα την παταγώδη αποτυχία στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού».  

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, εφόσον δεν παραιτηθεί ο κ. Μουζάλας, τότε πρέπει να παραιτηθεί ο Πάνος Καμμένος. «Ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος σ’ ένα αμείλικτο δίλημμα: Ή Μουζάλας ή Καμμένος». Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος με δηλώσεις του πυροδότησε την αντιπαράθεση που μαίνεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης. «Ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει στη θέση που διέρρεε χθες ή θα υποκύψει στην αξίωση Καμμένου;», ήταν το ερώτημα που έθεσε. 

«Στην περίπτωση που δεν παραιτηθεί τελικά ο κ. Μουζάλας πρέπει να απαντηθεί ένα καίριο ερώτημα, που αφορά στην ίδια την αντιμετώπιση του προσφυγικού: Πως θα συνεργαστεί ο επικεφαλής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έχει συντονιστικό ρόλο στο μεταναστευτικό με τον κατεξοχήν αρμόδιο Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής;», επέμεινε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά,  έθεσε και ένα ακόμη ερώτημα: «Γιατί ο κ. Καμμένος δεν έθεσε κανένα θέμα εμπιστοσύνης όταν ο κ. Φίλης στρεφόταν εναντίον της εθνικής μας θέσης, αρνούμενος τη Γενοκτονία των Ποντίων;».

Στις Βρυξέλλες με την «εθνική στρατηγική»
Ο πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες για να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, που παραδοσιακά γίνεται ταυτόχρονα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Τόσο στη συνεδρίαση, όσο και στις συναντήσεις που θα έχει στο περιθώριο των εργασιών του ΕΛΚ, ο κ. Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, «θα μεταφέρει την απολύτως απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη που είναι ντροπή για την Ευρώπη, ντροπή για τον πολιτισμένο κόσμο και ντροπή για την Ελλάδα».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιμείνει να υποστηρίζει την εθνική στρατηγική, διαμορφώθηκε στη συνάντηση των αρχηγών των και στο πλαίσιο της εντολής που έχει ο πρωθυπουργός, πηγαίνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. 

Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει την ανάγκη να υπάρξει απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με το επιχείρημα ότι δεν πρέπει να διαιωνίζεται για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρώπη η σημερινή απαράδεκτη, τραγική κατάσταση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό. «Χωρίς απόφαση, η Ελλάδα θα παραμείνει με κλειστά σύνορα στο Βορρά και ανοιχτές τις εισροές μεταναστών και προσφύγων από την Ανατολή», είναι η άποψη που θα υποστηρίξει ο κ. Μητσοτάκης.

Θα επιμείνει, ταυτοχρόνως ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία της Ε.Ε. με την Τουρκία, συνεργασία, όμως, που δεν μπορεί να βασίζεται ούτε στη χρήση απειλών, ούτε στη χρήση τελεσιγράφων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της ΝΔ δίνει πλήρη στήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία.» Δεν μπορεί να μπαίνουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ζητήματα άσχετα με το ζήτημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού», λένε πηγές της ΝΔ.  
Τέλος, θα εκφράσει το σοβαρό προβληματισμό του για την εικόνα και την πορεία που παρουσιάζει, αυτή τη στιγμή, η Ευρώπη.

Μια Ευρώπη με τραυματισμένη συνοχή. Μια Ευρώπη αμήχανη και ανίκανη, αυτή τη στιγμή, να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στο μεγάλο προσφυγικό ζήτημα. Στο πλαίσιο των προβληματισμών αυτών θα τονίσει, επίσης, την ανησυχία που προκαλεί σε όλους η άνοδος της επιρροής ακραίων και απροκάλυπτα αντιευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ε.Ε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης