Ακιντζί: Αυτοί που έκαψαν το τέμενος θέλουν να βλάψουν τη λύση του Κυπριακού

Ακιντζί: Αυτοί που έκαψαν το τέμενος θέλουν να βλάψουν τη λύση του Κυπριακού

Κάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βρεθούν οι ένοχοι και να καταδικαστούν

Ακιντζί: Αυτοί που έκαψαν το τέμενος θέλουν να βλάψουν τη λύση του Κυπριακού
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης
Μουσταφά Ακιντζί καταδίκασε τον εμπρησμό του Τεμένους στο ελληνοκυπριακό χωριό Δένεια, χαρακτηρίζοντας το ως ένα απαράδεκτο περιστατικό και κάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη
να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βρεθούν οι ένοχοι και να καταδικαστούν.

Σε γραπτή δήλωση του, ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι η επίθεση στο Τέμενος δεν μπορεί να θεωρείται ως ένα περιστατικό που στόχευε ένα χώρο λατρείας των μουσουλμάνων, προσθέτοντας ότι το μικρό αλλά ιστορικό αυτό τζαμί στην πραγματικότητα ανήκει σε όλους τους Κυπρίους και την ανθρωπότητα.
Κλείσιμο

Οι ένοχοι έχουν κάνει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και ως εκ τούτου, θα πρέπει να τιμωρηθούν με τον πιο σοβαρό τρόπο, προσθέτει.

Αναφέρει ότι αυτή είναι η δεύτερη επίθεση που δέχεται το συγκεκριμένο Τέμενος και ότι το Τέμενος δέχθηκε επίθεση και τον Ιανουάριο του 2013.

Ο κ. Ακιντζί αναφέρει ακόμη ότι όταν κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λύσουμε το κυπριακό πρόβλημα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βλάψουν τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

«Είναι προφανές ότι αυτοί που είναι υπεύθυνοι γι `αυτή την εγκληματική πράξη δεν θέλουν να δουν το νησί μας να βιώνει ειρηνικές μέρες», αναφέρει και προσθέτει ότι δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να κυβερνήσουν αυτό τον τόπο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης