Ψηφίστηκε η τροπολογία για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ

To ΠΑΣΟΚ στήριξε την ρύθμιση, αρνητικά, ψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών»

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ
Με διευρυμένη πλειοψηφία εγκρίθηκε η υπουργική τροπολογία για την αύξηση των μελών του ΕΣΡ από επτά σε εννέα καθώς εκτός από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ στήριξε την ρύθμιση. Αρνητικά, ψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν «παρών».

Αμέσως μετά ξεκίνησε η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων κατά την οποία επιχειρείται η επίτευξη συναίνεσης των 4/5 των μελών για την στελέχωση των οκτώ θέσεων του ΕΣΡ, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει και να ξεκινήσει την διαδικασία για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Σύμφωνα με τον συσχετισμό δυνάμεων για να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία απαιτείται η θετική ψήφος της ΝΔ.

Η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων άρχισε με την πρόταση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για την σύνθεση του ΕΣΡ. 

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, ο κ. κ. Βούτσης πρότεινε τους: Λαοκράτη Βάσση για την θέση του προέδρου ΕΣΡ και Ροδόλφο Μορώνη για την θέση του αντιπροέδρου.

Για μέλη πρότεινε τους: Βασίλης Καραποστόλη, Γιώργο Κόλλιας (στέλεχος Εθνικής Τράπεζας στον τομέα για τα οικονομικά των media), Λίλιαν Μήτρου, Φάνη Πετραλιά (γραμματέας μορφωτικού ιδρύματος ΕΣΗΕΑ), Γιώργος Πλείος, Γιάννης Τζανετάκος (πρώην διευθυντής 9,84).

Πάντως, νωρίτερα την Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προσερχόμενος στη Βουλή κάλεσε την ΝΔ να συναινέσει για την στελέχωση του ΕΣΡ, υποσχόμενος πως αν το κάνει τότε η Βουλή θα είναι αυτή που θα καθορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας και όχι ο ίδιος.

Δεν ξεκαθάρισε, ωστόσο, ποιο κοινοβουλευτικό όργανο και με ποιο τρόπο θα λάβει την συγκεκριμένη απόφαση το Σώμα.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει την όλη διαδικασία, αριθμού τηλεοπτικών αδειών και διαγωνισμού, να την αναλάβει το ΕΣΡ.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, αν η ΝΔ δεν επιδείξει συναίνεση, θα φέρει νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα αναλαμβάνει ο ίδιος όλες τις σχετικές αρμοδιότητες.

Η δήλωση του Νίκου Παππά 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης