Κοινή άσκηση Κύπρου - Γαλλίας στην Κυπριακή ΑΟΖ

Κοινή άσκηση Κύπρου - Γαλλίας στην Κυπριακή ΑΟΖ

Θα διεξαχθεί αύριο, Δευτέρα, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας

Κοινή άσκηση Κύπρου - Γαλλίας στην Κυπριακή ΑΟΖ
Διεθνής άσκηση Έρευνας-Διάσωσης με την ονομασία «CYPFRA-05/15» θα διεξαχθεί αύριο, Δευτέρα, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κύπρου, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυπριακού υπουργείου Άμυνας, τον πλήρη συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που θα λάβουν μέρος στην άσκηση θα έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με τη φρεγάτα «COURBET – F712» του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Κύριος σκοπός της άσκησης, είναι η προαγωγή του επιπέδου εκπαίδευσης και η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ των δυνάμεων των συμμετεχόντων κρατών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αντίδρασης και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος Έρευνας-Διάσωσης σε περιπτώσεις σοβαρών ατυχημάτων σε εμπορικά, επιβατηγά πλοία ή/και σε περιπτώσεις κινδύνου λόγω της μεταναστευτικής ροής προσφύγων από τη Μέση Ανατολή. Το σενάριο της άσκησης αφορά σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα».

Συγκεκριμένα, η άσκηση θα περιλαμβάνει έρευνα, εντοπισμό και διάσωση ναυαγών από τη θάλασσα, αεροδιακομιδή τραυματιών - ασθενών καθώς και προσνηώσεις-απονηώσεις ελικοπτέρων της Εθνικής Φρουράς και της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων επί της γαλλικής φρεγάτας.
Κλείσιμο

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πέμπτη προγραμματισμένη συνεργασία, εντός του 2015, σε θέματα Έρευνας-Διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κύπρου και της Γαλλίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης