Συνάντηση Παυλόπουλου - Δούρου για τον ρόλο των περιφερειών στην οικονομία

Συνάντηση Παυλόπουλου - Δούρου για τον ρόλο των περιφερειών στην οικονομία

Toν ρόλο των περιφερειών στην επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με την Περιφερειάρχη Αττικής

Συνάντηση Παυλόπουλου - Δούρου για τον ρόλο των περιφερειών στην οικονομία
Toν ρόλο των περιφερειών στην επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

«Αναλαμβάνουν αυτόν τον ρόλο χωρίς πάντοτε το κεντρικό κράτος να τους έχει δώσει τα εφόδια για να τον αντιμετωπίσουν» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι «από τον καιρό που χτίστηκε η Περιφέρεια, δεν είχε την αναγκαία υποδομή». 

Παράλληλα, παρατήρησε ότι οι περιφέρειες έχουν πλέον ευθύνη για  ζητήματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. «Καλείστε να καλύψετε κενά του κεντρικού Κράτους σχετικά με την κοινωνική συνοχή, ιδίως σε μια εκρηκτική για την κοινωνία μας κατάσταση που αφορά την οικονομική κρίση την οποία βιώνουμε. Κι εκεί πάλι, μέσα από την δουλειά την οποία έχετε κάνει, φαίνεται ότι οι Περιφέρειες υποκαθιστούν το κεντρικό Κράτος σε πολλά ζητήματα» σημείωσε ο Πρόεδρος.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι ορισμένες περιφέρειες έχουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα τα οποία ούτε καν μπορούσαν να φανταστούν, ενώ τόνισε ότι όλοι οι περιφερειάρχες τιμούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση με το να κάνουν τη δουλειά τους, όπως την κάνουν μέχρι σήμερα.  

Από την πλευρά της, η κ. Δούρου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εν όψει και της τρίτης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών, για τα προβλήματα της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας αλλά και όλων των Περιφερειών.
Κλείσιμο

Επικαλούμενη και παλαιότερες δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου, η κ. Δούρου υπενθύμισε τον εθνικής σημασίας ρόλο, που μπορούν και οφείλουν να έχουν οι Περιφέρειες:

«Οι Περιφέρειες οφείλουν να είναι ατμομηχανές της οικονομίας και της ανάταξης και ο συνεκτικός ιστός της Πατρίδας μας» δήλωσε η κ. Δούρου και πρόσθεσε ότι ιδίως σήμερα, σε μια ασταθή διεθνή συγκυρία, η Ευρωπαϊκή Ένωση δοκιμάζεται από τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα, η πατρίδα μας παλεύει να ορθοποδήσει, και εκεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ιδίως ο β' βαθμός Αυτοδιοίκησης, πρέπει να έχει έναν σπουδαίο ρόλο.

«Ένα σπουδαίο ρόλο και μία αποστολή, όπου καλείται να εκπληρώσει με ελλιπή μέσα - και απευθύνομαι και σε ένα βαθύ γνώστη της δημόσιας διοίκησης, που αντιλαμβάνεται ότι χρειαζόμαστε μία γενναία θεσμική μεταρρύθμιση από χθες. Και για τις Περιφέρειες, και για την Πατρίδα ολόκληρη» κατέληξε η περιφερειάρχης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης