Αναδίπλωση Φίλη για τη γενοκτονία μετά την επίθεση Καμμένου-ΑΝΕΛ

Αναδίπλωση Φίλη για τη γενοκτονία μετά την επίθεση Καμμένου-ΑΝΕΛ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε «ανιστόρητα» όσα είπε για τη γενοκτονία ενώ η Μαρίνα Χρυσοβελώνη κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον υπ. Παιδείας

Αναδίπλωση Φίλη για τη γενοκτονία μετά την επίθεση Καμμένου-ΑΝΕΛ
Σε φάση κομψής αναδίπλωσης για όσα υποστήριξε σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων βρίσκεται ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Τη μερική αλλαγή στάσης του κ. Φίλη ο οποίος είπε ότι ως «υπουργός υποστηρίζω της θέση της κυβέρνησης» προκαλεσαν αφενός τα άγρια επεισόδια σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου και αφετέρου η διπλή επίθεση από τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Πάνου Καμμένου και Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τον υπουργό Παιδείας «ανιστόρητο» κάνοντας λόγο για δήθεν μοντέρνες φωνές, οι οποίες στο όνομα της παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξης πραγμάτων, αρχίζουν και ξεχνούν ή να παραλλάσσουν την Ιστορία.

Προχώροντας, μάλιστα, ένα βήμα περισσότερο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι ως απάντηση στην προχθεσινή «πολιτική πράξη» του υπουργού Παιδείας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους θα λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού σε όλα τα στρατόπεδα της Ελλάδας.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον Νίκο Φίλη δηλώνοντας ότι «το αν θα παραμείνει ή θα φύγει, είναι πρωτοβουλία του πρωθυπουργού».
Κλείσιμο

Επισήμανε, δε, πως είναι η δεύτερη φορά που ο κύριος Φίλης προκαλεί με δηλώσεις του, μετά τα όσα είχε πει για «φραγκοδίφραγκα». «Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός. Διαφορετικά, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να έχει βαρύνουσα σημασία η πολύ μεγάλη αντίδραση των πολιτών και δεν αναφέρομαι μόνο στους ποντιακούς συλλόγους, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του συγκυβερνώντος κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης