ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο τον Φεβρουάριο και εκστρατεία για νέα μέλη

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο τον Φεβρουάριο και εκστρατεία για νέα μέλη

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να εκλεγεί ο νέος γραμματέας του κόμματος  - Συμφωνήθηκε να ξεκινήσει καμπάνια εγγραφής νέων μελών

ΣΥΡΙΖΑ: Συνέδριο τον Φεβρουάριο και εκστρατεία για νέα μέλη
Προς τον Φεβρουάριο προγραμματίζεται η διεξαγωγή του δεύτερου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό τουλάχιστον θα εισηγηθεί η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

Η διευρυμένη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από τις αποχωρήσεις των στελεχών που συγκρότησαν τη ΛΑΕ, συνεδρίασε την Πέμπτη υπό τον Αλέξη Τσιπρα. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε εκτενώς το τελικό κείμενο της εισήγησης προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα αναπτύσσεται σε δύο άξονες, πέραν της πρότασης για την ημερομηνία του συνεδρίου:

-Στην αποτίμηση των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου
-Στον προγραμματισμό της αμέσως επόμενης περιόδου εν όψει του συνεδρίου

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει καμπάνια εγγραφής νέων μελών. Όπως σημείωναν μέλη της πολιτικής γραμματείας το σκεπτικό της καμπάνιας θα επικεντρώνεται στην «αντιστοίχηση της οργανωμένης βάσης του κόμματος με την κοινωνική δυναμική που έχει αναπτυχθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο στόχος ήταν ήδη από το προηγούμενο διάστημα το σχέδιο του «κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ» να τεθεί σε εφαρμογή ούτως ώστε να αποκτήσει και οργανωτικά χαρακτηριστικά το κόμμα με τους πολίτες που έχουν στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως συμμετέχοντες σε πολιτικές συγκεντρώσεις. 

Όπως όλα δείχνουν, το Σαββατοκύριακο θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας του κόμματος και θα συμπληρωθούν οι κενές θέσεις στην Πολιτική Γραμματεία. Ακόμα υπάρχει και ένα ενδεχόμενο να αλλάξει ο αριθμός των μελών της Πολιτικής Γραμματείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης