Στάση αναμονής από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το «plan B» Βαρουφάκη

Στάση αναμονής από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το «plan B» Βαρουφάκη

Η Αρχή δεν μπορεί να προβεί σε καμία ενέργεια λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του πρώην ΥΠΟΙΚ - Μπορεί να εμπλακεί στην υπόθεση μόνο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται

Στάση αναμονής από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για το «plan B» Βαρουφάκη
Στάση αναμονής κρατεί η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το plan B που σχεδίασε με μία ομάδα πέντε στενών του φίλων ο  πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρόν στάδιο η Αρχή δεν θα ασχοληθεί με το plan B του κ. Βαρουφάκη. Αντίθετα, η Αρχή έχει τη δυνατότητα να εμπλακεί στην υπόθεση του plan B, μόνο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται.

Κατ΄  αρχάς, ως προς τον κ. Βαρουφάκη η Αρχή δεν μπορεί να προβεί σε καμία ενέργεια,  λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας.

Εξάλλου, όπως έλεγαν στο protothema.gr παράγοντες της Αρχής, για το ζήτημα των σχεδίων του κ. Βαρουφάκη η μόνη αρμόδια να ασχοληθεί είναι η Βουλή και για το λόγο αυτό η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αμελλητί, διαβίβασε τις τρεις μηνυτήριες αναφορές που είχαν κατατεθεί κατά του τέως υπουργού Οικονομικών στην Βουλή για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του κόμματος Τελεία και δήμαρχος Στυλίδας Αποστόλος Γκλέτσος και ο δικηγόρους Αθηνών Παναγιώτης Γιαννόπουλος  έχουν καταθέσει μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του κ. Βαρουφάκη.
Κλείσιμο

Οι κ.κ. Γκλέτσος και Γιαννόπουλος, με τις δύο αυτές μηνυτήριες αναφορές τους καταλογίζουν στον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι κινήθηκε με δόλο ή βαριά αμέλεια κατά τις 5μηνες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ενώ παράλληλα εξέθεσε το Ελληνικό κράτος και τους πολίτες του σε αρνητική συμπεριφορά τρίτων κρατών, αλλά και σε λήψη οικονομικών μέτρων εναντίον της χώρα μας.

Ακόμη, αποδίδεται στον κ. Βαρουφάκη  δόλος για την προπαρασκευαστική επεξεργασία διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας ή τη διενέργεια προπαρασκευαστικών ενεργειών διάπραξης του αδικήματος της απόπειρας της εσχάτης προδοσίας.

Επίσης, στην Βουλή έχει διαβιβαστεί μια άλλη, τρίτη μηνυτήρια αναφορά την οποία έχει καταθέσει και πάλι  ο κ. Γιαννόπουλος, η οποία αφενός στρέφεται  κατά του κ. Βαρουφάκη και αφετέρου κατά των  μη πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην διαχείριση εφαρμογής του plan B, με την κλοπή προσωπικών δεδομένων των Ελλήνων πολιτών.

Η πρώτη μηνυτήρια αναφορά για τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο plan B, όπως είναι ο  παιδικός του φίλος του κ. Βαρουφάκη και γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και  Διοικητικής Υποστήριξης,  Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, έχει κατατεθεί και πάλι από τον δικηγόρο κ. Γιαννόπουλο.

Η δεύτερη έχει κατατεθεί από πέντε δικηγόρους των Αθηνών. Συγκεκριμένα, τη  δεύτερη αυτή μηνυτήρια αναφορά την  υπογράφουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχαήλ Καλατζόπουλος, ο δικηγόρος Αντώνης Βγόντζας και η πρόεδρος της ένωσης νέων δικηγόρων Κυριακή Σταμαδιανού.

Για τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται από τον κ. Βαρουφάκη, στις ενέργειες και τις διαδικασίες για το plan B, σύμφωνα με την Αρχή,  έχει επιληφθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μετά από παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη.

Μάλιστα, ήδη ανατέθηκε στον Χρήστο Ντζούρα κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των όσων καταγγέλλονται στις   μηνυτήριες αναφορές αλλά και στα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου.

Κατά συνέπεια, εφόσον έχουν επιληφθεί οι εισαγγελικές αρχές ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, η Αρχή αναμένει το «δια ταύτα» της προκαταρκτικής έρευνας για να αποφασίσει εάν θα κινήσει ή όχι.

Εξάλλου, έλεγαν στο protothema.gr  στελέχη της Αρχής, ότι  μέχρι στιγμής  δεν έχουν προκύψει κάποιες τετελεσμένες ενέργειες έτσι ώστε να επέμβει η Αρχή, αλλά ούτε υπάρχει και κάποια σχετική καταγγελία  στην Αρχή.

Αντίθετα, έχει επιληφθεί η Βουλή, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ έχει διαταχθεί και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Πάντως, διευκρίνιζαν τα ίδια πρόσωπα, ότι η Αρχή παρακολουθεί στενά το θέμα και εάν προκύψει το ελάχιστο στοιχείο που θα εμπίπτει στην αρμοδιότητα της θα πραγματοποιήσει άμεσα παρέμβαση.

Το plan B προέβλεπε τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος, με παράλληλο νόμισμα (δραχμή) εντός του ευρώ (IOUS) και αφού προηγουμένως, είχε  γίνει «χακάρισμα» των ΑΦΜ των πολιτών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης