Ραχόι: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα, αλλά όχι άνευ όρων

Ραχόι: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα, αλλά όχι άνευ όρων

Ο ηγέτης της Ισπανίας κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να «διαπραγματευτεί σύντομα» διότι η κατάσταση αποτελεί ένα «αδιέξοδο για όλους»

Ραχόι: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα, αλλά όχι άνευ όρων
Ο συντηρητικός Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Telecinco αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι τάσσεται υπέρ της οικονομικής υποστήριξης της Ελλάδας αλλά όχι χωρίς «υπευθυνότητα» και μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της Αθήνας.

«Αυτό που μετράει είναι να γνωρίζει η Ελλάδα ότι είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε. Ωστόσο, το κλειδί είναι να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας σε αντάλλαγμα», δήλωσε ο χαρακτηριστικά ο Ισπανός πρωθυπουργός.

«Αλληλεγγύη ναι, αλλά πρέπει να συνοδεύεται από υπευθυνότητα» τόνισε ο Ραχόι μία μέρα μετά την επικράτηση του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Όπως επισήμανε, «η απόφαση για το μέλλον της Ελλάδας δεν αφορά μόνο την ίδια τη χρεωμένη χώρα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της». Μάλιστα, ο ηγέτης της Ισπανίας κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να «διαπραγματευτεί σύντομα» διότι η κατάσταση αποτελεί ένα «αδιέξοδο για όλους».

Ερωτηθείς για μια ενδεχόμενη ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, ο Ραχόι απέφυγε να απαντήσει ευθέως αναφέροντας απλώς ότι η Αθήνα έχει ήδη ωφεληθεί από παρόμοιες κινήσεις στο παρελθόν.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης