NY Times: Τη Δευτέρα η κρίσιμη απόφαση της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες

NY Times: Τη Δευτέρα η κρίσιμη απόφαση της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες

Είτε με «ναι» είτε με «όχι» η κατάσταση, σημειώνει το άρθρο, είναι επίφοβη και δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο για να υποδεικνύει τι θα ακολουθήσει

NY Times: Τη Δευτέρα η κρίσιμη απόφαση της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες
Ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο ελληνικό δημοψήφισμα, τη Δευτέρα η ΕΚΤ θα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από δύσκολες αποφάσεις, αναφέρουν σε άρθρο τους οι New York Times. Το μέλλον της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης μπορεί κάλλιστα να εξαρτάται από το πόσο μακριά είναι διατεθειμένη να φτάσει η ΕΚΤ για να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες ώστε να αποτρέψει μια ολική οικονομική κατάρρευση.

Όπως σημειώνεται, αν οι Ελληνες ψηφίσουν «Ναι», τότε ίσως να δικαιολογήσει πιο εύκολα η ΕΚΤ την έκτακτη χρηματοδότηση και τα άλλα βήματα που κρίνονται απαραίτητα για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών. Αν το αποτέλεσμα είναι «Οχι», ο Μάριο Ντράγκι μπορεί να αντιμετωπίσει μία δύσκολη επιλογή. Οι κανόνες της ΕΚΤ πιθανόν να απαιτούν να σταματήσει την παροχή ρευστότητας στις τράπεζες, γράφει η εφημερίδα. Αλλά, ίσως ο κ. Ντράγκι μπει στον πειρασμό να τους παρακάμψει, γιατί η διακοπή της στήριξης θα προκαλέσει απερίγραπτες δυσκολίες στους Ελληνες και θα στείλει πιθανότατα τη χώρα εκτός ευρώ.

Είτε με «ναι» είτε με «όχι» η κατάσταση, συνεχίζει το άρθρο, είναι επίφοβη και δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο για να υποδεικνύει τι θα ακολουθήσει.

«Θα ήταν σωστό να πούμε ότι τις επόμενες ημέρες μας περιμένουν εκπλήξεις. Είναι βέβαιο, ότι είμαστε σε αχαρτογράφητο έδαφος», αναφέρει ο Nicolas Véron, του Ινστιτούτου Bruegel.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης