Αναμένεται παρέμβαση Ομπάμα στην G7 για την Ελλάδα

Αναμένεται παρέμβαση Ομπάμα στην G7 για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα επιμείνει ώστε να επέλθει άμεσα συμφωνία που θα αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις

Αναμένεται παρέμβαση Ομπάμα στην G7 για την Ελλάδα
Νέα παρέμβαση για την Ελλάδα αναμένεται να κάνει ο Μπαράκ Ομπάμα στο περιθώριο της συνόδου των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, στη Βαυαρία.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού Mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανησυχεί ότι η ελληνική κρίση απειλεί την παγκόσμια οικονομία για αυτό και θα επιμείνει ώστε να επέλθει άμεσα συμφωνία που θα αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Ομπάμα θα ζητήσει ρεαλισμό από την κυρία Μέρκελ ενώ θα απευθύνει έκκληση σε Ευρώπη και Αθήνα να τερματίσουν τις πολιτικές ακροβασίες και να καταλήξουν σε συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε ακόμη πως ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο των Οικονομικών των ΗΠΑ αντιμετώπισαν πρόβλημα το τελευταίο διάστημα στις επαφές τους με το ΔΝΤ και τη Γερμανία και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή στις τάξεις της Ουάσινγκτον δεν κυριαρχεί η αισιοδοξία αλλά αντίθετα, οι Αμερικανοί εκτιμούν πως η κατάσταση είναι δύσκολη. 

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης