Iskra: Να απορριφθούν οι «αντιμπεριαλιστικές ενώσεις» ΔΝΤ και Κομισιόν

Iskra: Να απορριφθούν οι «αντιμπεριαλιστικές ενώσεις» ΔΝΤ και Κομισιόν

Το κεντρικό άρθρο με τίτλο «Το ευρω-ατλαντικό κατεστημένο ξαναχτυπά και αξιώνει νέα μέτρα λιτότητας» αναφέρεται στις «πολύπλευρες πιέσεις» που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού

Iskra: Να απορριφθούν οι «αντιμπεριαλιστικές ενώσεις» ΔΝΤ και Κομισιόν
Να απορριφθούν οι δύο «αντιμπεριαλιστικές ενώσεις» ΔΝΤ και Κομισιόν και οι επιλογές τους ζητάει σήμερα στο κεντρικό άρθρο του ο ιστότοπος της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη «iskra.gr». Το άρθρο με τίτλο «Το ευρω-ατλαντικό κατεστημένο ξαναχτυπά και αξιώνει νέα μέτρα λιτότητας» αναφέρεται στις «πολύπλευρες πιέσεις» που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ειδική αναφορά κάνει στις δηλώσεις του επικεφαλής οικονομολόγου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, «να βάζει στο στόχαστρο τα καταλεηλατημένα ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να γίνει οικονομία, ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα κατά το τρέχον έτος».



Και αναφέρει το κείμενο: «Αξίζει να σημειωθεί για τις δηλώσεις του Ολ. Μπλανσάρ ότι το ΔΝΤ και η Κομισιόν δεν έχουν κάποια «εξειδίκευση» στα μέτρα που αξιώνουν από την ελληνική κυβέρνηση. Ειδικότερα, όλο το προηγούμενο διάστημα τα εγχώρια μίντια επιχειρούσαν να παρουσιάσουν το ΔΝΤ ως απαιτητικό όσον αφορά τις ανατροπές στο εργατικό δίκαιο (απολύσεις, συνδικαλιστικά δικαιώματα κα) αλλά δήθεν «ελαστικό» όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους. Αντίστοιχα, για την Κομισιόν, τα μίντια επεφύλασσαν μια «αντιστροφή» των ρόλων, δηλαδή αυστηρότητα στη δημοσιονομική πειθαρχία και χαλαρότητα στους αντεργατικές παρεμβάσεις.

Πρόκειται φυσικά για μια καλοστημένη απόπειρα εξαπάτησης της κοινής γνώμης, ώστε ο λαός να εγκλωβίζεται ανάμεσα πότε στη Σκύλλα και πότε στη Χάρυβδη. Ο μόνος δρόμος για τη λαϊκή χειραφέτηση και μια νέα ανορθωτική πορεία για τον τόπο περνάει μέσα από την απόρριψη και των δύο ιμπεριαλιστικών ενώσεων και των επιλογών τους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης