Wolfgang Munchau: Γιατί ο Τσίπρας δεν θα βρει τη σωτηρία στη Μόσχα

Wolfgang Munchau: Γιατί ο Τσίπρας δεν θα βρει τη σωτηρία στη Μόσχα

Να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο για... τον καιρό ή τα σπορ και να γυρίσει στην Ελλάδα να καταρτίσει μία συνεκτική οικονομική πολιτική, συμβουλεύει ο αρθρογράφος των FT τον Έλληνα πρωθυπουργό

Wolfgang Munchau: Γιατί ο Τσίπρας δεν θα βρει τη σωτηρία στη Μόσχα
Ο Έλληνας πρωθυπουργός το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο για... τον καιρό ή τα σπορ και κατόπιν να επιστρέψει γρήγορα στην Ελλάδα, προκειμένου να καταρτίσει μία συνεκτική οικονομική πολιτική, η οποία δεν θα στηρίζεται στη Ρωσία.

Αυτό συμβουλεύει τον Αλέξη Τσίπρα ο αρθρογράφος των «Financial Times», Wolfgang Munchau, ο οποίος προεξοφλεί ότι «ο Τσίπρας δεν θα θα βρει τη σωτηρία στη Μόσχα».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κ. Munchau υπάρχει μία άποψη που υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να παραδοθεί στον πειρασμό να μην αποπληρώσει τους πιστωτές της Ελλάδας, να οδηγήσει τη χώρα εκτός Ευρωζώνης και να στραφεί στη Ρωσία, προκειμένου να λάβει βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση η οποία θα βοηθήσει ώστε να μην καταρρεύσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Σε αντάλλαγμα της ρωσικής βοήθειας ο κ. Τσίπρας, θα ασκήσει βέτο στην επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και επίσης θα μποϊκοτάρει τον αγωγό TAP, του οποίου το μεγαλύτερο τμήμα -500 χλμ- διέρχεται από ελληνικό έδαφος.

Όμως «τίποτε δεν είναι τόσο απλό», σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο οποίος καταθέτει τρεις βασικούς λόγους για τους οποίους η Μόσχα δεν μπορεί να σώσει την Αθήνα.

Πρώτον, η ρωσική οικονομία είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Μπορεί η Ρωσία να μην κινδυνεύει να ξεμείνει από κεφάλαια, όμως, τα συναλλαγματικά της αποθέματα μειώνονται, ενώ ταυτόχρονα οι Ρώσοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι πολλά δισ. ευρώ της Ευρωζώνης «χάθηκαν» στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης