Κουτσούμπας: Με ισχυρό ΚΚΕ το βράδυ των εκλογών να δεχθεί πλήγμα η πολιτική της ΕΕ

Κουτσούμπας: Με ισχυρό ΚΚΕ το βράδυ των εκλογών να δεχθεί πλήγμα η πολιτική της ΕΕ

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε χαρακτηρίσει την Συμφωνία των Πρεσπών «απαράδεκτη» και «επαίσχυντη»

koutsoumpas
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του συνέντευξη στον «Real FM», ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσονται οι σχέσεις της χώρας με την Β. Μακεδονία υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε χαρακτηρίσει την Συμφωνία των Πρεσπών «απαράδεκτη» και «επαίσχυντη» και η οποία είχε γίνει με εσπευσμένο τρόπο «μόνο και μόνο για να μπει η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και δεν έλυσε ζητήματα που συνιστούν εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει πως «αρκετά σύντομα θα "φύγει" και το "Βόρεια" ως προσδιορισμός και θα μείνει σκέτο "Μακεδονία"».

Τόνισε, ότι «ΝΑΤΟ σημαίνει αποσταθεροποίηση της περιοχής και ήδη το βλέπουμε στα Βαλκάνια, θα είναι το άλλο μέτωπο στην περιοχή, πέρα από την Ουκρανία και τη Μ. Ανατολή, που θα ανοίξει τα επόμενα χρόνια. Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι πυριτιδαποθήκη».

Σημείωσε ότι «στο πλαίσιο διαφορετικών συμφερόντων και ανταγωνισμών δημιουργούνται στη περιοχή άξονες και αντιάξονες και εδώ η Τουρκία παίζει ισχυρό ρόλο και επηρεάζει τις εξελίξεις και τις τοποθετήσεις της Αλβανίας και της Λιβύης σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο».

Κλείσιμο
Χαρακτήρισε την επίσκεψη του Ε. Ράμα «προκλητική» εξηγώντας, στη συνέχεια, «όχι ότι δεν μπορεί ο πρωθυπουργός ή ο αρχηγός ενός κόμματος μιας γειτονικής χώρας να πάει και να μιλήσει στους ομοεθνείς του που είναι μετανάστες, και εμείς πάμε. Το ζήτημα είναι ότι εργαλειοποιούνται αυτοί οι άνθρωποι με βάση τα συμφέροντα τα οποία οδηγούν σε σύγκρουση και όχι σε φιλία τους δύο γειτονικούς λαούς. Και σε αυτό παίζει ρόλο η άρχουσα τάξη της Τουρκίας, η κυβέρνηση Ερντογάν».

«Αντίστοιχα και στη Λιβύη με τη χθεσινή της ανακοίνωση, για ένα ζήτημα που ούτε της πέφτει λόγος σε τελευταία ανάλυση, αλλά που, βεβαίως, ευνοεί τη θέση και τις απόψεις της Τουρκίας» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την ακρίβεια, είπε καταρχάς ότι «αυτό που θα μπορουσε να είχε γίνει και "χθες" είναι η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΦΚ σε καύσιμα και ενέργεια, ζητήματα που έχει φέρει με τροπολογία το ΚΚΕ στη Βουλή και δεν την ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία και άλλα κόμματα».

Αναφέρθηκε και στην άμεση φορολογία, αλλά και στους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις που επιβαρύνουν το λαϊκό εισόδημα.

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε και τα γενικότερα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην ακρίβεια, τονίζοντας ότι «το ουσιαστικότερο και η πραγματική αιτία έχει να κάνει με την Συμφωνία του Μάαστριχτ και την μετατροπή της ΕΟΚ σε ΕΕ, στην οποία υπάρχει η ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων κλπ».

«Η κυριαρχία μονοπωλιακών ομίλων σε πολλούς κλάδους και της εγχώριας και της διεθνούς οικονομίας πιέζει τις τιμές προς τα πάνω και ταυτόχρονα εξασφαλίζει τεράστια κέρδη στην ΕΕ στους ομίλους αυτούς» είπε, προσθέτοντας, επίσης, ότι «η επεκτατική πολιτική στην οικονομία της ΕΕ, δηλαδή το "ζεστό χρήμα" που δόθηκε για τη στήριξη ομίλων εκτίναξε τον πληθωρισμό στα ύψη».

«Όλα αυτά μαζί με το εμπάργκο στη ρώσικη ενέργεια, έχουν π.χ εκτινάξει τις τιμές των λιπασμάτων που σημαίνει μεγάλο αγροτικό κόστος το οποίο συμπαρασύρει τιμές σε σειρά προϊόντων» είπε.

Ανέφερε ότι «όλα αυτά είναι ένα κουβάρι και δεν λύνονται με επιστολές στην κ. Ούρσουλα φον Ντερ Λάϊεν», σημειώνοντας, ταυτόχρονα ότι «η σημερινή απάντηση-κοροϊδία της Κομισιόν στην επιστολή Μητσοτάκη ουσιαστικά μιλά για επιτάχυνση της πολιτικής που προκάλεσε τον πληθωρισμό και την ακρίβεια σε όλα τα επίπεδα».

«Μιλάμε για ένα ντόμινο ζητημάτων που η αιτία βρίσκεται στην ίδια την καπιταλιστική αγορά και στην ευρωπαϊκή ενοποίηση» υπογράμμισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «το βράδυ των εκλογών πρέπει να έχει δεχθεί πλήγμα η πολιτική της ΕΕ που είναι ενάντια στον ελληνικό λαό και η πολιτική της κυβέρνηση της ΝΔ που είναι ο σημερινός διαχειριστής στην Ελλάδα των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της ΕΕ».

«Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν αποδοκιμάσει ο ελληνικός λαός, εκτός από την Κομισιόν, την πολιτική της και την πολιτική της ΝΔ, και εκείνα τα πολιτικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλα μικρότερα που προσπαθούν να "ξαναζεστάνουν" μια "σούπα" νέων αυταπατών για δήθεν φιλολαϊκή διαχείριση και επίλυση λαϊκών προβλημάτων μέσα στην ΕΕ με αυτές τις πολιτικές» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ «δεν κυβερνά μόνο με το 41% αλλά και με τη στήριξη που της προσφέρει αυτή η συναινετική αντιπολίτευση σε κρίσιμα ζητήματα και ψηφοφορίες και στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

«Η πραγματική καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να γίνει μέσα από την αναζήτηση κάποιων δήθεν "σωτήρων" τύπου Κασσελάκη οι οποίοι έχουν αντιδραστικές θέσεις, ούτε με την αναστήλωση του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ, ούτε με δυνάμεις των λαϊκιστικών σόου μέσα στη Βουλή, όπως του Βελόπουλου και της κ. Κωνσταντοπούλου».

«Απέναντι σε όλο αυτό τον ορυμαγδό υπάρχει το ΚΚΕ με ξεκάθαρες τοποθετήσεις που επιβεβαιώνονται και είναι συνεχής αντίπαλος αυτής της πολιτικής και της ΕΕ και των κομμάτων της» τόνισε.

Ερωτηθείς, σχετικά, ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που λέει ότι δεν μπαίνει σε αστική κυβέρνηση, σε κυβέρνηση που θα υπηρετεί αντιλαϊκές πολιτικές είτε μόνο του, είτε σε συνεργασία με άλλα κόμματα».

«Το ΚΚΕ, όπως κάθε κόμμα, θέλει να πάρει την εξουσία, θέλει να έχει μια κυβέρνηση η οποία θα είναι πραγματική λαϊκή διακυβέρνηση με βάση το πρόγραμμα που προτείνει. Είναι μια ολόκληρη πολιτική, αυτό σημαίνει κεντρικό σχέδιο που θα έχει μια τέτοια διακυβέρνηση, μια τέτοια εξουσία, με το λαό επαναστατημένο και πραγματικό σύμμαχο και αρωγό μιας τέτοιας εξουσίας και όχι να κάθεται στον καναπέ, να βλέπει τηλεόραση, και να περιμένει να του "επιλύουν", δια της αναθέσεως, διάφοροι τυχάρπαστοι και τυχοδιώκτες και με αντιλαϊκές πολιτικές πολιτικοί τα ζητήματα της καθημερινότητάς του» υπογράμμισε, καταλήγοντας ο Δ. Κουτσούμπας.

Ειδήσεις σήμερα:

Τι συνέβη στην πτήση τρόμου της Singapore Airlines: Πόσο πιθανός είναι ο τραυματισμός ή ο θάνατος από σφοδρές αναταράξεις;

Η τραγωδία με το πρωθυπουργικό Falcon το 1999: O θάνατος του Γιάννου Κρανιδιώτη και άλλων έξι ανθρώπων

«Μπήκε στο αμάξι και ήθελε να πατήσει τον σύζυγό μου» - Η περιγραφή της 43χρονης για το άγριο ξύλο σε φανάρι στο Αιγάλεω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης