Σακελλαρίδης: Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για έλευση της τρόικας

Σακελλαρίδης: Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για έλευση της τρόικας

Η Μέρκελ επανέφερε στην επικαιρότητα την «απαγορευμένη» λέξη - «Θεωρούμε ότι η τρόικα έχει τελειώσει, αλλά οι ομόλογοί μου στο Eurogroup συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τη λέξη»

Σακελλαρίδης: Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για έλευση της τρόικας
«Δεν υπάρχει καμία άφιξη, καμία επίσκεψη και κανένα σχέδιο για έλευση της τρόικας σε επίπεδο συναντήσεων με πολιτικά πρόσωπα ούτε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων» διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επιστροφή των εκπροσώπων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν.

Ο κ. Σακελλαρίδης δεν σχολίασε πάντως την επαναφορά της «απαγορευμένης» λέξης (σ.σ. τρόικα) στην επικαιρότητα από την Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα Καγκελάριος, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ανέφερε ξανά τον όρο που προσπαθεί η ελληνική κυβέρνηση με νύχια και με δόντια να αποβάλει από την καθημερινότητα. 

«Έχουμε κάνει μέχρι τώρα ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα είναι επιτυχημένο. Το γερμανικό κοινοβούλιο το ψήφισε και η Τρόικα θα συνεχίσει την αξιολόγηση», είπε η κ. Μέρκελ ξεχνώντας τη συμφωνία για «θεσμούς».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου σχολίασε τη δήλωση Μέρκελ, υποστηρίζοντας πως το ανέφερε από αδράνεια και την χαρακτήρισε «σταθεροποιητικό παράγοντα στην Ευρώπη». Πρόσθεσε, δε, πως «εμείς θεωρούμε ότι η τρόικα έχει τελειώσει, γιατί το μνημόνιο έχει τελειώσει», αν και παραδέχτηκε ότι ομόλογοί του στο Eurogroup την χρησιμοποιούν.


Επιβεβαιώνει Βαλαβάνη για τις 100 δόσεις ο Σακελλαρίδης

Εξάλλου, ο κ. Σακελλαρίδης
επιβεβαίωσε την εξαγγελία της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη ότι θα καταθέσει το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Τόνισε ότι το νομοσχέδιο κατατίθεται με βάση τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, έχει δημοσιονομικό όφελος και ως εκ τούτου δεν είναι αντίθετο στη συμφωνία του Eurogroup. Πρόσθεσε ωστόσο ότι θα υπάρξει ενημέρωση των εταίρων για όλες τις πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Eurogroup της Δευτέρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση σχεδιάζει την πολιτική της με έναν τρόπο ώστε να λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους.

Ο ίδιος διέψευσε τα δημοσιεύματα περί παρέμβασης του Μαξίμου για να μπει "φρένο" στις συνεντεύξεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. «Δεν είναι αληθή τα δημοσιεύματα. Δεν έχει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου να βάζει "φρένο" σε έναν υπουργό. Δεν υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια. Καμία παρέμβαση από το Μαξίμου σε σχέση με τον κ. Βαρουφάκη», ξεκαθάρισε.
Κλείσιμο

Διευκρίνισε επίσης ότι «δεν υπάρχει καμία άφιξη, καμία επίσκεψη και κανένα σχέδιο για έλευση της τρόικας σε επίπεδο συναντήσεων με πολιτικά πρόσωπα ούτε σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης