Για τις 9 Μαΐου η πρόσκληση Πούτιν στον Τσίπρα για επίσκεψη στη Μόσχα

Για τις 9 Μαΐου η πρόσκληση Πούτιν στον Τσίπρα για επίσκεψη στη Μόσχα

Για την εκδήλωση της νίκης κατά των ναζιστών - Η Ουκρανία, ο αγωγός South Stream και η επιβεβαίωση της διάθεσης για την πλέον δραστήρια ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, συζητήθηκαν στην τηλεφωνική επικοινωνία

Για τις 9 Μαΐου η πρόσκληση Πούτιν στον Τσίπρα για επίσκεψη στη Μόσχα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε σύμβουλος του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Πούτιν προσκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία. 
Όπως ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση η πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν αφορά την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στις 9 Μαΐου, στην εκδήλωση για τη νίκη των λαών ενάντια στο ναζισμό. 

Κατά την ίδια ενημέρωση ο Αλέξης Τσίπρας αφού υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει στον αγώνα κατά του ναζισμού εξέφρασε την πρόθεσή του να ανταποκριθεί στην πρόσκληση.
Κλείσιμο

Όπως ανακοίνωσε ο βοηθός, επί διεθνών ζητημάτων, του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ, ο κ. Πούτιν συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για τη νίκη του στις πρόσφατες εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων του. «Η συζήτηση ήταν πολύ θερμή και εποικοδομητική. Ο κ. Πούτιν προσκάλεσε τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί τη Ρωσία σε οποιονδήποτε πρόσφορο χρόνο», είπε ο κ. Ουσακόφ και υπογράμμισε ότι «επιβεβαιώθηκε η διάθεση για την πλέον δραστήρια ανάπτυξη των διμερών σχέσεων».

Στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου προστίθεται ότι Πούτιν και Τσίπρας συζήτησαν για την κατάσταση στην Ουκρανία και άλλα διεθνή προβλήματα, «μεταξύ των οποίων οι αγωγοί South Stream και Turkish Stream».

Yπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των ελληνορωσικών σχέσεων, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού αντίστοιχα, προσκάλεσαν ήδη στη Μόσχα τους ομολόγους τους Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο.

Με τον τρόπο αυτό διευρύνεται ακόμα περισσότερο το πεδίο των έντονων διαπραγματεύσεων και οι μοχλοί πίεσης της Ελλάδας έναντι της γερμανικής αδιαλλαξίας.

Πληροφορίες από κυβερνητικούς κύκλους σημειώνουν ότι η επικοινωνία έγινε έπειτα από αίτημα του κ. Πούτιν, ο οποίος εμφανίζει έντονο ενδιαφέρον για τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης