Σουλτς προς Τσίπρα: Αν συγκρουστείς, θα χάσεις...

Σουλτς προς Τσίπρα: Αν συγκρουστείς, θα χάσεις...

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αποκάλυψε ότι συνέστησε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας: «Καλύτερα να πας σε συμβιβασμού» 

Σουλτς προς Τσίπρα: Αν συγκρουστείς, θα χάσεις...
«Αν θέλεις αυτή την τροχιά σύγκρουσης και τελικά συγκρουστείς, θα χάσεις. Γι' αυτό, καλύτερα είναι να πας σε συμβιβασμούς» είπε ο Μάρτιν Σουλτς στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τηλεοπτικό σταθμό tagesschau. 

«Η κυβέρνηση Τσίπρα πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών που έλεγε προεκλογικά και αυτών που μπορεί να εφαρμόσει σε διεθνές επίπεδο» επισήμανε ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπαινισσόμενος ότι οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν.  

«Δεν κατάλαβε ποια είναι η διαφορά;» ρώτησε η δημοσιογράφος.  

Κλείσιμο
«Δεν είμαι ο δάσκαλός του! Έχω την αίσθηση ότι μετά από δύο ώρες συζητήσεων, το κατάλαβε. Αλλά δεν ξέρω αν θα το αποδεχτεί» απάντησε ο κ. Σουλτς αποκαλύπτοντας εμμέσως ότι βασική του προσπάθεια κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον πρωθυπουργό ήταν να πείσει τον κ. Τσίπρα ότι αυτά που έλεγε προεκλογικά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τους Ευρωπαίους πιστωτές. 

«Σας λέω ειλικρινά όμως ότι του είπα ξεκάθαρα: "Αν θέλεις αυτή την τροχιά σύγκρουσης και τελικά συγκρουστείς, θα χάσεις. Γι' αυτό, καλύτερα είναι να πας σε συμβιβασμούς"» ήταν η ξεκάθαρη δήλωση του Γερμανού σοσιαλιστή πολιτικού Μάρτιν Σουλτς. Με τη διατύπωσή του αυτή, ο κ. Σουλτς μετέφερε δημοσίως την εκτίμησή του ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι ευρωπαίοι εταίροι είναι σε πορεία σύγκρουσης, διαμηνύοντας εμμέσως ότι οι πιστωτές της χώρας στην ΕΕ δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω...



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης