Γιούνκερ: Δεν πρόκειται να διαγράψουμε το ελληνικό χρέος

Γιούνκερ: Δεν πρόκειται να διαγράψουμε το ελληνικό χρέος

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αποκαλύπτει τον διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα 

Γιούνκερ: Δεν πρόκειται να διαγράψουμε το ελληνικό χρέος
«Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους», ξεκαθαρίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο απόσπασμα της συνέντευξης Γιούνκερ, που δημοσιεύει μέσω της ιστοσελίδα της η εφημερίδα, ο κ. Γιούνκερ διαβεβαιώνει πως «τα μέλη της ευρωζώνης δεν θα δεχθούν αυτή την απαίτηση της Αθήνας», τονίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να διαγραφεί το ελληνικό χρέος.

Αντιμέτωπος με τη νέα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα της «Le Figaro»- ο Γιούνκερ υπογραμμίζει πως το «σημείο εκκίνησης, είναι οι κανόνες που καθορίζονται με βάση μια κοινή συμφωνία, ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΕΕ».

Κλείσιμο
Παράλληλα, ο Γιούνκερ, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα «είναι ανοικτός στον διάλογο», μιλάει στην εφημερίδα για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε τη Δευτέρα με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας.

«Μου είπε ότι δεν βλέπει τον εαυτό του ως έναν κίνδυνο για την Ευρώπη, αλλά ως μια πρόκληση και του απάντησα ότι η Ευρώπη δεν είναι ένας κίνδυνος για την Ελλάδα, αλλά μια πρόκληση», αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Στη συνέχεια ο κ. Γιούνκερ αναφέρει ότι δεν είναι αλήθεια ότι την επομένη των ελληνικών εκλογών, ένας νέος κόσμος είδε το «φως», σημειώνοντας πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σέβονται τη λαϊκή ψήφο στην Ελλάδα, αλλά και πως η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τους άλλους, «την κοινή γνώμη και τα κοινοβούλια της υπόλοιπης Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, οι διακανονισμοί είναι πιθανοί, αλλά επί της ουσίας δεν αλλάζουν όσα έχουν συμφωνηθεί.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα και τις αναφορές περί ενός πιθανού Grexit, ο πρόεδρος της Κομισιόν απαντά πως η ΕΕ θέλει να είναι η Ελλάδα ένας «εποικοδομητικός παράγοντας» στη ζώνη του ευρώ, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης