Συνάντηση Σαμαρά - Ραχόι

Συνάντηση Σαμαρά - Ραχόι

Κάθε στήριξη που έρχεται από την Ευρώπη είναι ευπρόσδεκτη για τον πρωθυπουργό ο οποίος σε κάθε του δημόσια εμφάνιση αναφέρεται εκτεταμένα στους κινδύνους που συνεπάγεται για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση Σαμαρά - Ραχόι
Τον Ισπανό ομόλογό του κ. Μαριάνο Ραχόι υπόδεχεται σήμερα στην Αθήνα ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. 

Οι δύο πρωθυπουργοί θα συναντηθούν στις 10:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου και μετά θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις. Η συνάντηση κανονίστηκε την Κυριακή στο Παρίσι όπου οι δύο πρωθυπουργοί βρέθηκαν για τις εκδηλώσεις κατά της τρομοκρατίας. Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων ωστόσο όπως αναφέρει και η ισπανική εφημερίδα El Pais στόχος του κ. Ραχόι είναι να προσφέρει πολιτική στήριξη στον κ. Σαμαρά ενόψει των εκλογών. Άλλωστε ο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης Podemos στην Ισπανία κ. Πάμπλο Ιγκλέσιας έχει εκφράσει την συμπαράστασή του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Οι δύο συντηρητικοί πρωθυπουργοί, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στις χώρες τους και στην Ευρώπη και στις δηλώσεις τους θα επισημάνουν την ανάγκη να ενισχυθεί η αναπτυξιακή διαδικασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς βέβαια την εγκατάλειψη της δημοσιονομικής σταθερότητας. Ο κ. Ραχόι αναμένεται να αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στην κατεύθυνση της υπέρβασης της κρίσης και να επισημάνει ότι δεν θα πρέπει η προσπάθεια αυτή να πάει χαμένη. 

Κλείσιμο
Κάθε στήριξη που έρχεται από την Ευρώπη είναι ευπρόσδεκτη για τον κ. Σαμαρά ο οποίος άλλωστε σε κάθε του δημόσια εμφάνιση αναφέρεται εκτεταμένα στους κινδύνους που συνεπάγεται για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι άσχετα από τις διαβεβαιώσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα η εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τη χώρα σε σύγκρουση με την ΕΕ με αποτέλεσμα να χαθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις όπως και τα χρήματα του ΕΣΠΑ και να μείνει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έξω από το πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Η Ευρώπη θέλει την Ελλάδα αλλά έχει κανόνες τους οποίους πρέπει η χώρα να σεβαστεί» υπογράμμισε χθες από το Αγρίνιο ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συζητηθούν όλα από την αρχή κάτι που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα δεχθεί με αποτέλεσμα η σύγκρουση να είναι αναπόφευκτη.

Ο κ. Σαμαράς επικαλείται τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου που «αποδεικνύουν το grexit έχει επανέλθει». Στις ομιλίες του επαναλαμβάνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετατρέψει την χώρα σε κάτι μεταξύ Βόρειας Κορέας και Βενεζουέλας. Αντίθετα ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει ότι εφόσον κερδίσει τις εκλογές η χώρα θα μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη των εταίρων. Η συμφωνία με την Τρόικα για την επόμενη ημέρα θα ολοκληρωθεί και στην συνέχεια η Ελλάδα θα μπορεί να περιμένει την ευρωπαική βοήθεια για το χρέος όπως έχει δεσμευθεί η ΕΕ. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης