Επίσκεψη Αναστασιάδη στην Αθήνα για λύση του Κυπριακού

Επίσκεψη Αναστασιάδη στην Αθήνα για λύση του Κυπριακού

Ανεπηρέαστες οι σχέσεις Ελλάδας-Κύπρους μετά τις βολές της ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους κατά Ευάγγελου Βενιζέλου

Επίσκεψη Αναστασιάδη στην Αθήνα για λύση του Κυπριακού
Στην Αθήνα θα βρίσκεται στα τέλη Ιουλίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί αλλά η επίσκεψη του θα ακολουθήσει τη συνάντηση που θα έχει στις 24 Ιουλίου με τον Ντερβίς Έρογλου.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στο τηλεοπτικά κανάλι Σίγμα ανέφερε πως ο κ. Αναστασιάδης θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσει με την Ελληνική Κυβέρνηση για τις εξελίξεις στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Κλείσιμο
Παράλληλα, ερωτηθείς εάν αυτό προέκυψε μετά το θόρυβο που προκλήθηκε μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελου Βενιζέλου και της ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ Ελένης Θεοχάρους, ο κ. Χριστοδουλίδης, επανέλαβε τις δηλώσεις του Προέδρου για τις άριστες σχέσεις μεταξύ της Ελληνικής και της Κυπριακής Κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, δήλωσε ότι δεν έχει διαταράξει τις σχέσεις Αθήνας- Λευκωσίας καθώς όπως είπε, δεν είναι μέρος της Κυβέρνησης. «Εγώ ως Κύπρια ευρωβουλευτής έθεσα ένα απλό ερώτημα και ζήτησα τη στήριξη της ΕΕ. Οι υποχρεώσεις μου είναι να υποστηρίζω τις θέσεις και την αξιοπρέπειά μου. Η πρόθεσή μου ήταν να υπερασπίσω τα συμφέροντα του κυπριακού λαού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης