Γεωργιάδης: Να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία των φαρμακοβιομηχανιών με τον σταθμό «Στο Κόκκινο»

Γεωργιάδης: Να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία των φαρμακοβιομηχανιών με τον σταθμό «Στο Κόκκινο»

Είπε ότι «το άρθρο της "Αυγής" για τα φάρμακα ήρθε από το γραφείο Τσίπρα» -Ας μας κάνει αγωγή απαντάει η «Αυγή» - «Θα πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένος», αναφέρει η εφημερίδα

Γεωργιάδης: Να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία των φαρμακοβιομηχανιών με τον σταθμό «Στο Κόκκινο»
Νέο επεισόδιο στο σίριαλ Γεωργιάδη - Τσίπρα για το ζήτημα των φαρμάκων. Ο υπουργός Υγείας εξαπολύει σήμερα νέα σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή άρθρο που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή της Κυριακής», με την υπογραφή «ειδικού συνεργάτη», όπου γίνεται λόγος για άνοιγμα της ελληνικής αγοράς φαρμάκων σε πολυεθνικές που παράγουν γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για άρθρο που διοχετεύτηκε από το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλλοντας λίβελο και υιοθέτηση αιτημάτων των φαρμακοβιομηχανιών.

Κλείσιμο
Προσέθεσε δε ότι δεν είναι τυχαίο ότι το Σάββατο μία οπαδική εφημερίδα είχε πρωτοσέλιδο άρθρο εναντίον του.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι με τροπολογία που θα ψηφιστεί την Τετάρτη στη Βουλή μειώνονται οι τιμές συνολικά 12.000 φαρμάκων, on patent και των γενοσήμων.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίσει την τροπολογία, «θέλω να ξέρει ο πολίτης ότι το φθηνό φάρμακο είναι τιμή της κυβέρνησης και το ακριβό τιμή του κ. Τσίπρα».

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι οι φαρμακοβιομηχανίες δίνουν διαφημίσεις στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». «Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στη Βουλή τη γραπτή συμφωνία φαρμακοβιομηχανιών με τον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο"», είπε μεταξύ άλλων ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση των ιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε τη θέση του πως μόνον στην Ελλάδα υπάρχουν ορισμένες ιατρικές ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, αλλά υπογράμμισε πως δεν προτίθεται να ακυρώσει τον Οργανισμό, και ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους.

Σφοδρή σύγκρουση Άδωνι Γεωργιάδη - Δημήτρη Βίτσα

Να παρουσιάσουν τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι την Τετάρτη, τη διαφημιστική συμφωνία που έχουν κάνει με τις εταιρείες του φαρμάκου ζήτησε σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Υγείας από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα.

Η απαίτηση αυτή του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του κύριου Βίτσα ο οποίος είπε στον κ. Γεωργιάδη αν θέλει τη συμφωνία να την αναζητήσει στην εφορία όπου έχουν κατατεθεί τα χαρτιά: «Δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε με αυτό» είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υποννοώ ότι υπάρχει κάτι παράνομο στη συμφωνία» είπε ο κ. Γεωργιάδης, αλλά όπως υπογράμμισε «καλό είναι να ξέρει ο λαός γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει κατά της μείωσης των φαρμάκων».

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τον κ. Βίτσα να του αποκαλύψει το όνομα του ειδικού συνεργάτη που έγραψε το άρθρο εναντίον του στην Αυγή, γιατι όπως τόνισε θέλει να κάνει μήνυση.
«Αν θέλετε να κάνετε αγωγή, κάντε στη διεύθυνση της εφημερίδας του απάντησε ο κ. Βίτσας συμπληρώνοντας: «Γιατί μας το λέτε αυτό; Για να μας φοβίσετε;»

«Θέλω το όνομα του άρθρου του ειδικού συνεργάτη να τον πάω στα δικαστήρια» επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης αφού όπως είπε «το άρθρο αφήνει υπονοούμενα ότι είμαι πράκτορας ισραηλινών συμφερόντων και κατά περίεργο τρόπο τα ίδια έχουν γραφτεί σε δελτία τύπου που έχει εκδόσει εναντίον μου η ελληνική φαρμακοβιομηχανία».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι από τα 480 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν στις μειώσεις της φαρμακευικής δαπάνης τα 350 εκατ. προέρχονται από τις ξένες φαρμακοβιομηχανίες και τα 80 εκατομμύρια μόνο αφορούν γενόσημα φάρμακα.
Σκληρή απάντηση από την «Αυγή»

Σε απάντησή της η εφημερίδα «Αυγή» κατηγορεί τον υπουργό Υγείας ότι υιοθετεί πρακτικές του Γκέμπελς και μάλιστα τον χαρακτηρίζει ανεκδιήγητο και πανικόβλητο:
«Πανικόβλητος ο ανεκδιήγητος υπουργός Υγείας από τις αποκαλύψεις της Κυριακάτικης Αυγής για τις δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει έναντι της πολυεθνικής εταιρείας TEVA (ισραηλινών συμφερόντων) καταφεύγει στη γνωστή τακτική του να συκοφαντεί. Πες πες κάτι θα μείνει! Είναι η γνωστή τακτική του Γκέμπελς».
Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα, ο υπουργός αποφεύγει να απαντήσει στην ουσία των όσων γράφει η «Αυγή» και αν θέλει να κάνει μήνυση στην εφημερίδα «θα πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένος».

«Περιμένουμε ο Γεωργιάδης να απαντήσει στην ουσία των διαλαμβανομένων στα άρθρα της Αυγής.Το άρθρο υπογράφει ειδικός συνεργάτης, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία για κείμενα που αναφέρονται σε εξειδικευμένα θέματα και είναι προϊόντα συλλογικής έρευνας. Προφανώς το άρθρο απηχεί τις θέσεις της εφημερίδας. Η Διεύθυνση έχει όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τον βίο και την πολιτεία του Γεωργιάδη στο υπουργείο Υείας. Αν αυτός θέλει να κάνει αγωγή στην Αυγή, όπως απείλησε το πρωί μέσω της τηλεόρασης, ας προχωρήσει. Θα πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένος!».

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει η «Αυγή», διαπλεκόμενοι με τις φαρμακοβιομηχανίες είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συνέπραξαν στο πάρτυ με τις φαρμακευτικές δαπάνες των προηγούμενων ετών. «Τώρα η Τρόικα επιβάλλει βιαίως το πάρτυ να γίνει προς όφελος των πολυεθνικών φαρμακοβιομηχανιών και εις βάρος της ανάγκης των Ελλήνων πολιτών για φθηνά και αξιόπιστα φάρμακα. Δεν πρόκειται απλώς για δημοσιονομική "διόρθωση", αλλά για συνειδητή προσπάθεια διάλυσης της εγχώριας παραγωγής και μετατροπής της Ελλάδας σε χώρα με γκαρσόνια, χωρίς να μπορούν οι επιστήμονες να κάνουν έρευνα και η καινοτομία να προσθέτει αξία στην οικονομία και το διεθνές κύρος της χώρας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η «Αυγή».

Τέλος όπως σημειώνει η εφημερίδα που απηχεί τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ, η σύγκρουση με τον κ. Γεωργιάδη και την Τρόικα δεν αφορά μόνο τις τιμές των φαρμάκων, αλλά συνολικά την ικανότητα της χώρας να μπορεί να παράγει τρόφιμα και φάρμακα και να διασφαλίζει την κάλυψη με ενεργειακά αποθέματα, «διότι διαφορετικά η Ελλάδα ανεπιστρεπτί θα μεταβληθεί σε οιονεί αφρικανική χώρα». 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης