Τι συζήτησαν ο Τσίπρας με τον Κιμούλη

Τι συζήτησαν ο Τσίπρας με τον Κιμούλη

Τσίπρας: Το σύστημα στοχοποιεί διανοούμενους και καλλιτέχνες

Τι συζήτησαν ο Τσίπρας με τον Κιμούλη
Συνάντηση σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τη στρατηγική έντασης, είχαν ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος κ. Αλέξης Τσίπρας και ο κ. Γιώργος Κιμούλης, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη του ηθοποιού για οικονομικές εκκρεμότητες. Οι δύο άνδρες βρέθηκαν στο πάνελ της εκδήλωσης και μίλησαν για την κοινωνική, πολιτική και οικονομική κατάσταση.

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την ελληνική πραγματικότητα σημειώνοντας ότι η Ελλάδα σήμερα θυμίζει μια χώρα που βγαίνει από πόλεμο και ότι πρόκειται για πόλεμο σε καιρό ειρήνης, αφού η ελληνική οικονομία οπισθοχώρησε σε όλους τους δείκτες.

«Μια τόσο ωμή ταξική επίθεση να μην δημιουργήσει θέμα νομιμότητας. Στόχος του συστήματος μνημονιακής εξουσίας είναι να καταργηθεί η ίδια η κοινωνία», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και θύμισε τη φράση της Θάτσερ πως δεν υπάρχει κοινωνία, μόνο άτομα.
Κλείσιμο


«Εκβιάζουν και στοχοποιούν όσους αντιστέκονται στο φαύλο σύστημα» και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να καταγγείλει αυτή την πραγματικότητα. Είπε επίσης ότι νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά πάνε χέρι - χέρι και ότι οι δύο όψεις φέρνουν ένα μεγάλο ζήτημα, αυτό της δημοκρατίας. Πρόσθεσε επιπλέον ότι η νομιμότητα για τις κυρίαρχες δυνάμεις είναι μια έννοια που συστέλλεται ή διαστέλλεται ανάλογα με τα συμφέροντά τους. 

Επίσης είπε ότι το κυρίαρχο σύστημα έχει ως στόχο να καταστείλει την κοινωνική αμφισβήτηση αφού μια τέτοια πολιτική ή υλοποιείται αυτούσια και ετσιθελικά ή καταρρέει με πάταγο. Ετσι, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, έχει δημιουργηθεί ένα οιονεί καθεστώς εκτάκτου ανάγκης. «Η δημοκρατία είναι ένα πρόβλημα για αυτούς», είπε και τόνισε ότι η πολιτική τους παραπέμπει στην ιστορικά δοκιμασμένη συνταγή της έντασης.


Χαρακτήρισε την κυβέρνηση Σαμαρά ως την πιο δεξιά και ακραία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Η στρατηγική έντασης έχει βασικούς στόχους να πετύχει την αυταρχική θωράκιση του κράτους, να συκοφαντήσει τις κοινωνικές διεκδικήσεις και να εξαφανίσει κάθε φιλελεύθερη φωνή, είπε ο κ. Τσίπρας. 

Ο πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο φαύλος κύκλος της βίας θα γεννήσει την ανάγκη περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων με τη συναίνεση και της κοινής γνώμης. 

Χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή ως συμμορία μπράβων που δολοφονούσε μετανάστες, η οποία κλιμακώνει την ένταση σε όποιον αντιστέκεται. Αναφέρθηκε , επίσης, στους ακροδεξιούς θύλακες της αστυνομίας, αλλά και στην σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ και στους συμβούλους της, τους οποίους χαρακτήρισε «μικρούς Γκέμπελς» του συστήματος. Ο κ. Τσίπρας είπε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι προσεκτικοί σε ό,τι λένε και ό,τι γράφουν. Επίσης είπε ότι το σύστημα στοχοποιεί διανοούμενους και καλλιτέχνες.


Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είπε ότι είναι ο γκεστ σταρ της όλης προσπάθειας. Επιτέθηκε επίσης στα καθεστωτικά μίντια, όπως είπε, τα μίντια της διαπλοκής, που αποτελούν το αυγό του φιδιού και έχουν εξελιχθεί σε ωμό μηχανισμό διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

«Τι να κάνουμε; ποια να είναι η στάση μας;», αναρωτήθηκε για να συμπληρώσει ότι η σημερινή οικονομική κρίση έχει αποδομήσει την κοινωνική συμμαχία της μεσαίας τάξης και ότι τα στρώματα αυτά βρίσκονται σε απαξίωση. Να είμαστε σε εγρήγορση και να μην πέφτουμε θύματα στο σύστημα, ζήτησε και πρόσθεσε: Να μην επιτρέψουμε να γίνει ούτε βήμα πίσω, να ανατρέψουμε εκ βάθρων την μνημονιακή πολιτική, να μην εγκαταλείψουμε τον ριζοσπαστισμό μας και να ενεργοποιήσουμε σε κάθε πόλη δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ο κ. Τσίπρας κατέληξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόσωπο της κοινωνίας που βάλλεται. 
  
 
Γ. Κιμούλης: Αλέξη σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου

«Όλα είναι προσωπικά, όλα είναι επί προσωπικού», με αυτή τη φράση ξεκίνησε ο Γιώργος Κιμούλης την ομιλία του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέατρο Ακροπόλ. Ο κ. Κιμούλης είπε ότι σκέφτηκε πολύ αν έπρεπε να αναφερθεί στην προσωπική του περιπέτεια. Ομολόγησε την αμηχανία του, όμως πρόσθεσε πως δεν νιώθει ηττημένος, αλλά αμήχανος. Ξεκαθάρισε ότι "θα συνεχίσω να διατυπώνω τις πολιτικές μου θέσεις». Συμπλήρωσε ότι δεν θέλει να κάνει ούτε τον ήρωα, ούτε το θύμα, αλλά ούτε να δώσει τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσουν κάποιοι ως Δούρειο Ίππο. Εξέφρασε, επίσης, την συγκίνησή του, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, για την έμπρακτη αλληλεγγύη, όπως είπε. «Σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την κίνηση αλληλεγγύης», του είπε από το βήμα. Επίσης τόνισε: «Ό,τι διατυπώσω είναι ένας βιωματικός λόγος, γιατί η προσωπική μου περιπέτεια αποτέλεσε στιγμιότυπο της στρατηγικής της έντασης», η οποία ήταν το θέμα της εκδήλωσης.


Στην ομιλία του ο Γιώργος Κιμούλης επισήμανε ότι η Αριστερά έχει υποχρέωση, τη ρήξη. Αναλύοντας την κατάσταση είπε ότι στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η διατήρηση του ενοχικού συναισθήματος του πολίτη και εκτίμησε ότι οι πολίτες δεν φοβούνται αλλά νιώθουν απελπισία. Διαπίστωσε, ωστόσο, εμφανή σημάδια μιας συναισθηματικής κόπωσης των πολιτών. Είπε επίσης ότι η Αριστερά ιστορικά απευθυνόταν στο συναίσθημα για να το προστατέψει και ότι ο πολιτικός λόγος της Αριστεράς πρέπει να μιλά άφοβα στο συναίσθημα του πολίτη.

Συνέστησε, επίσης, ψυχραιμία και ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκρούεται συνεχώς στις προβοκάτσιες της καταστολής και να μην καταδικάζει αορίστως τη βία, «όχι γιατί είμαστε υπέρ της αλλά γιατί έχει ένα σκοπό, στην διατήρηση της κρατικής βίας».


Μιλώντας για την κυβέρνηση ο κ. Κιμούλης, είπε ότι ζητά το μέγιστο και ότι τώρα διεκδικεί να τελειώσει με την Αριστερά ως αξιακό σύστημα. Σημείωσε ότι η Αριστερά οφείλει να επενδύσει στο ηθικό πλεονέκτημα, «ζητείται πάθος, γιατί η έλλειψή του δηλώνει έλλειψη πίστης», είπε ο κ. Κιμούλης.

Την ομιλία του ο ηθοποιός την έκλεισε σημειώνοντας: «Είμαστε περισσότεροι και έχουμε δίκιο και σας το λέει ένας που πλησιάσατε προσωπικά την απελπισία του».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης