Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ «μπαίνει» στις προγραμματικές

Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ «μπαίνει» στις προγραμματικές

Τι συζήτησαν οι εκπρόσωποι των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου....

Η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ «μπαίνει» στις προγραμματικές
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 η συνάντηση των τριών εκπροσώπων των κομμάτων κ.κ. Χρύσανθου ΛΑζαρίδη, Κώστα Σκανδαλίδη και Δημήτρη Χατζησωκράτη στο Μέγαρο Μαξίμου για την συμφωνία στην οποία θα βασιστούν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Η συζήτηση των τριών θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη οπότε αναμένεται να συνταχθεί το κείμενο της συμφωνίας.

Σήμερα πάντως συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα, αποκρατικοποιήσεις, εργασιακά, εφεδρεία στον δημόσιο τομέα. Μεταξύ των τριών υπάρχει συμφωνία ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι αποκρατικοποιήσεις και οι συμβάσεις παραχώρησης όπως και οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις δημοσίων υπηρεσιών. Επίσης υπάρχει ομοθυμία στην άρνηση των απολύσεων στον δημόσιο τομέα και στην περαιτέρω μείωση των μισθών στον ιδιωτικό.

Στην συζήτηση μπήκε ακόμη και η μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος, οι θεσμικές αλλαγές αλλά και ζητήματα όπως το μεταναστευτικό και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όπου τα κόμματα εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα ζητήματα που απασχόλησε και τις τρεις πλευρές ήταν η αποκρατικοποίηση τμημάτων της ΔΕΗ όπου θα συζητηθεί εκτενέστερα αύριο το μεσημέρι. Παράλληλα συμφωνήθηκε να μην επεκταθεί η εφεδρεία σε επιπλέον δημοσίους υπαλλήλους, αλλά να εφαρμοστεί με αυστηρότητα το μέτρο των υποχρεωτικών μετατάξεων  ιδιαίτερα στους υπαλλήλους φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Κλείσιμο

Τέλος ανοιχτό παραμένει το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ιδιαίτερα για εκείνους που υπέγραψαν τέτοιες συμβάσεις τα τελευταία δυο χρόνια.  Όπως όλα δείχνουν, απόφαση της κυβερνητικής τριμερούς είναι να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης