"Ελευθερώστε τον Εφραίμ" και σε Facebook και Twitter...

"Ελευθερώστε τον Εφραίμ" και σε Facebook και Twitter...

Περίπου 1.100 υποστηρικτές - Καυστική ανακοίνωση για τη Μονή, που σημειώνει ότι με τις ενέργειες του ηγούμενου συμφωνούσαν όλα τα μέλη

"Free Ephraim" on Facebook and Twitter
Όλα τα σύγχρονα μέσα που προσφέρει η τεχνολογία - ακόμα και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης - χρησιμοποιεί η Μονή Βατοπεδίου προκειμένου να πιέσει για την αποφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, ο οποίος έχει προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό για το Βατοπέδι.

Έτσι, έχουν δημιουργηθεί σελίδες με υποστηρικτές στο Facebook και στο Twitter, στις οποίες πάντως είναι αρκετά και τα αρνητικά σχόλια γαι τον Εφραίμ.

 «Καταδικάζουμε το απεχθές δικαστικό «έγκλημα» που συντελέστηκε στην Αθήνα στις 23 Δεκεμβρίου 2011 εναντίον της εκκλησίας στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ, Ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους», σημειώνει στις Πληροφορίες της η Ομάδα των 1.121 υποστηρικτών του στο Facebook.

Στο Twitter τώρα, οι followers (όσοι των ακολουθούν) είναι μόλις 65...

Οι δύο σελίδες είναι η
Κλείσιμο
http://www.facebook.com/pages/Freegerontaefraim/261777210552100?sk=wall και η  https://twitter.com/#%21/GerontasEfraim/followers και η

Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου είναι όπως όλα δείχνουν αποφασισμένη να  «σηκώσει» μαζί με τον ηγούμενο Εφραίμ το σταυρό… του μαρτυρίου, ενώ μάλιστα έχει εκδώσει και σχετική ανακοίνωση μέσα από την οποία χαρακτηρίζει την προφυλάκιση του Εφραίμ κάθε άλλο παρά άδικη.

 Μέσα στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι όλες οι ενέργειες στις οποίες προέβη ο Εφραίμ είχαν την έγκριση και αποδοχή όλων των μελών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου
«Η άδικη προφυλάκιση του Γέροντά μας Εφραίμ συγκλόνισε τις καρδιές των αδελφών της Ιεράς μας Μονής, το Άγιον Όρος, την Εκκλησία και κάθε πνευματικό και σκεπτόμενο άνθρωπο.

Ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι άνθρωποι οι οποίοι θυσιάζονται στην διακονία του πλησίον, που ζουν ανιδιοτελώς με εφ΄ όρου ζωής υπακοή, νηστεία και προσευχή, να μεταχειρίζονται ως κοινοί εγκληματίες και γι’ αυτό να φυλακίζονται;

Ποιος θα φανταζόταν έναν φορέα της θείας Χάριτος, εργάτη και δάσκαλο της αρετής, να τον προπηλακίζουν, να τον φυλακίζουν, επειδή κάποιοι νομίζουν ότι με τον τρόπο αυτό υπηρετούν τους νόμους της Δικαιοσύνης;Όλες οι ενέργειες του Γέροντα είχαν την έγκριση, αποδοχή και υποστήριξη όλης της αδελφότητάς μας.Πληροφορούμε τον πιστό λαό του Θεού ότι όλη η αδελφότητα είναι ενωμένη και αγαπημένη, συμπαρίσταται στο Γέροντά της και σηκώνει μαζί του τον σταυρό του μαρτυρίου με πίστη και ελπίδα.

Μας δίνει δύναμη η σύσσωμη συμπαράσταση ολοκλήρου του Αγίου Όρους, των Επισκόπων όλης της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και του λαού τους οποίους ευχαριστούμε βαθύτατα.Θα θέλαμε να γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι στο πρόσωπο του Γέροντός μας Εφραίμ φυλακίζουν και όλη την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, που αποτελείται από εκατόν είκοσι μοναχούς».

Ο ηγούμενος Εφραίμ εκτιμάται ότι θα κρατηθεί στις φυλακές στην πτέρυγα -Ε-, στην οποία είναι κρατούμενοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα και πάντως όχι για σοβαρές πράξεις βίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης