ΚΚΕ προς ΣΥΡΙΖΑ για εργασιακά: Στα λόγια είστε με την εργατική τάξη, αλλά στην κυβέρνηση με το κεφάλαιο

ΚΚΕ προς ΣΥΡΙΖΑ για εργασιακά: Στα λόγια είστε με την εργατική τάξη, αλλά στην κυβέρνηση με το κεφάλαιο

Εκ του ασφαλούς η κριτική, η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

5323969
Σύγκρουση στην αριστερή πτέρυγα της Βουλής προκαλεί η συζήτηση του εργασιακού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ25 ακούν σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ για τις προωθούμενες διατάξεις ενώ παράλληλα χαρακτηρίζουν υποκριτική την στάση του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας τις αντεργατικές διατάξεις που ψήφισε την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης 2015 – 19. Από την άλλη πλευρά η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για «εύκολη και εκ του ασφαλούς κριτική» υποστηρίζοντας ότι την περίοδο 2015 – 19 έγιναν και θετικά βήματα για τους εργαζόμενους.

«Στα λόγια και στην αντιπολίτευση είστε με την εργατική τάξη, αλλά στην κυβέρνηση υπηρετήσατε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του κεφαλαίου» επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Ο εκπρόσωπος του ΜεΡΑ 25 Κλέωνας Γρηγοριάδης τόνισε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τα αιτήματα συνταγματικότητας που κατέθεσαν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση είπε «για να είμαστε εξηγημένοι αυτό το δόγμα υπερ της ανταγωνιστικότητας πουθ υπηρετεί το σημερινό νομοσχέδιο, υπηρετήθηκε από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις».

Επιχειρώντας να απαντήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης υποστήριξε ότι παρά τους μνημονιακούς περιορισμούς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κάνει «κάποια βήματα» υπερ των εργαζόμενων. «Αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ η αποζημίωση που πήραν οι εργαζόμενη την περίοδο της αναστολής εργασίας δεν θα ήταν 534 ευρώ αλλά 450 ευρώ. Κάναμε βήματα όσο το επέτρεπαν οι συσχετισμοί. Δεν ήταν πολλά τα βήματα αλλά μην τα υποτιμάτε» είπε για να προσθέσει «είναι εύκολη η εκ του ασφαλούς κριτική αλλά το σωστό θα ήταν να δημιουργήσουμε ένα κοινό μέτωπο απεναντι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική. Μην υποτιμάτε λοιπόν τα βήματα που έκανε η δική μας κυβέρνηση μιλώντας συλλήβδην για μνημονιακές κυβερνήσεις. Εχουμε αντίληψη των επιτυχιών, των ελλείψεων και των αποτυχιών μας».

Κλείσιμο
Πάντως, η κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ επεκτάθηκε και δεξιότερα με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Λύσης Κώστα Χύτα να λέει μεταξύ άλλων «ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει σήμερα αυτά που είχε ψηφίσει ως κυβέρνηση χθες. Ή είστε με εργοδοσία ή με εργαζόμενους ή με την παλαιστινιακή μαντίλα ή με τους Αμερικάνους. Αυτό το αφήγημα ότι θα τα καταργήσετε όλα αφήστε το. Αφού σηκώνετε τοσο ψηλά το θέμα καταθέστε πρόταση μομφής κατά του υπουργού. Ζητήστε εκλογές και πείτε στον κόσμο να αποφασίσουν. Εγκρίνουν ή όχι το νομοσχέδιο;».

Ειδήσεις σήμερα:

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη - Νέα 24ωρη απεργία των ναυτεργατών

Καμένα Βούρλα: 24χρονος βίασε 11χρονη μέσα σε ασανσέρ

Το πρώτο μήνυμα του Έρικσεν: «Δεν τα παρατάω»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης