Η Χιλιάκριβη και η Λάμια, ένα παραμύθι από το Μεγανήσι

Η Χιλιάκριβη και η Λάμια, ένα παραμύθι από το Μεγανήσι

Η σκοτεινή και ζοφερή εικόνα της Λάμιας αλλά και η γεμάτη χρώμα και φως φιγούρα της Χιλιάκριβης που βρίσκεται απέναντί της ξεδιπλώνονται στις σελίδες του βιβλίου, με φόντο με τις θαυμάσιες εικόνες του εικαστικού κ. Κώστα Φραγκιαδάκη

Η Χιλιάκριβη και η Λάμια, ένα παραμύθι από το Μεγανήσι
Μια φιγούρα τρομακτική, μοχθηρή κι απόκοσμη, βγαλμένη από τον κόσμο των θρύλων και της λαϊκής παράδοσης, η Λάμια, «ζωντανεύει» στο νέο βιβλίο του  συγγραφέα – και νοσηλευτή- Αριστείδη Δάγλα, κι έρχεται να προστεθεί στους ήρωες των προηγούμενων παραμυθιών του, τον «Δεκατρή» και τη «Σταχτωμάρω» αλλά και στα ατίθασα καλικατζαράκια του, τα «Παγανά».
 
«Η Χιλιάκριβη και η Λάμια» όπως είναι ο τίτλος του τέταρτου παραμυθιού του κ. Δάγλα, είναι διασκευή ενός μεγανησιώτικου παραμυθιού.

«Όλοι οι ήρωες μου συνδέονται άρρηκτα με τις παιδικές μου μνήμες, τις διηγήσεις του περιβάλλοντος μου, τις γειτονιές του χωριού μου, στο Κατωμέρι Μεγανησίου Λευκάδας» σημειώνει  ο συγγραφέας – και νοσηλευτής στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας- κ. Δάγλας με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου του από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Αυτή η απόδοση του μεγανησιώτικου παραμυθιού, μάλιστα, είναι βασισμένη όχι απλώς σε μια ιστορία που διηγήθηκε στον συγγραφέα ο πιο χαρακτηριστικός αφηγητής παραμυθιών των παιδικών του χρόνων, η πολύτιμη και ανεξάντλητη γιαγιά του,  αλλά σε ένα χειρόγραφό της.
 
Η σκοτεινή και ζοφερή εικόνα της Λάμιας αλλά και η γεμάτη χρώμα και φως φιγούρα της Χιλιάκριβης που βρίσκεται απέναντί της ξεδιπλώνονται στις σελίδες του βιβλίου, με φόντο με τις θαυμάσιες εικόνες του εικαστικού κ. Κώστα Φραγκιαδάκη.
Κλείσιμο






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης